17. DEC 2015

Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Chutný, ľahký, zdravý a jednoduchý na prípravu. Šalát, ktorý je ideálny ako zdravý obed či večera.

Suroviny: 

  • 1 hruška
  • poriadna hrsť rukoly
  • poriadna hrsť miešaných zelených šalátových listov
  • 1/2 gorgonzoly
  • poriadnu hrsť vlašských orechov
  • 3 plátky prosciutta
  • 1PL medu
  • 1 PL balzamikovej glazúry
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 PL olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • štipka sušeného čili korenia

Postup prípravy:

Hrušku zbavíme šupky a nakrájame na mesiačiky. V panvici si urobíme zálievku z olivového oleja, medu, balzamikovej glazúry, dijonskej horčice, štipky vody, soli, korenia a chilli. Vložíme do zálievky hrušky a krátko asi 3-4 minúty ich budeme restovať. Hrušky vytiahneme a pokiaľ sa nám zálievka ešte nezredukovala, necháme ju zovrieť pri stálom miešaní tak, aby sme mali glazúrovú konzistenciu. Pridáme orechy a odstavíme. Vezmeme prosciutto, natrháme ho na rôzne kúsky a opražíme nasucho alebo na štipke olivového oleja. Pripravíme si na misku šaláty a rukolu, ktoré pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Na šaláty naukladáme hrušku, prosciutto, natrhanú gorgonzolu a všetko to zalejeme zredukovanou zálievkou s orechami. 

Zdroj receptu: zdravienatanieri.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Uhorkovo-cuketový šalát s balzamikomUhorkovo-cuketový šalát s balzamikom

Do rúk sa mi dostalo špeciálne čerešňovo-mandľové balsamiko, ktoré sa výborne hodí k chrumkavej listovej zelenine.

 

Cviklový šalát s kozím syrom a orechmiCviklový šalát s kozím syrom a orechmi

Už jej karmínovo červená farba prezrádza, že je plná antioxidantov a zdraviu prospešných látok.

 

 

Tuniakový šalát s olivami a zrniečkamiTuniakový šalát s olivami a zrniečkami

Tuniak je výborným zdrojom zdravých tukov. 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zimný šalát s hruškou, gorgonzolou, orechami a medovou zálievkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.