Kapustové závitky so šošovicovou plnkou
Tento recept je pre labužníkov. Trochu netradičné spojenie kapusty a šošovice.
Budete potrebovať na 2 porcie:
- 300 g kapustových listov
- 70 g cibule
- 5 g cesnaku
- 90 g mrkvy
- 90 g šošovice
- 30 g hrozienok
- 200 g lúpaných paradajok
- 5 g morskej soli
- 2 g curry korenia
- 15 g repkového oleja
Príprava:
Šošovicu umyte v studenej vode a varte ju bez soli približne 15 až 20 minút do polomäkka. Mrkvu očistite a nakrájajte ju na 5 mm kocky. Na panvici rozohrejte olej a mrkvové kocky restujte približne 8 minút pri miernej teplote. Medzitým vo veľkom hrnci priveďte k varu osolenú vodu a vložte do nej oddelené listy kapusty, ktoré ste si predtým pripravili. Kapustové listy nechajte vo vriacej vode max. 2-3 minúty (záleží od hrúbky listov), vyberte ich a vložte do ľadovej vody.
Uvarenú šošovicu zbavte prebytočnej vody, polovicu z nej rozmixujte ponorným mixérom, zmiešajte so zvyškom varenej šošovice, hrozienkami, curry korením a mrkvovými kockami. Pridajte podľa chuti soľ, korenie, poprípade čerstvú vňať. Očistite cibuľu, cesnak a nakrájajte ich nadrobno. Rozohrejte trochu oleja a poduste cibuľu s cesnakom, pridajte lúpané paradajky aj so šťavou a pomaly varte asi 10 minút. Omáčku preložte do zapekacej misy.
Rúru zohrejte na 180 °C. Kapustové listy vyberte zo studenej vody, trochu osušte a ak treba tak vyrežte stredový hlúbik. Na každý list rozdeľte šošovicovú plnku a opatrne zaviňte a zaistite špáradlom alebo kuchynskou niťou. Hotové závitky položte na omáčku a zakryté nechajte v rozohriatej rúre cca 20 min. Po tomto čase rolády otočte a ešte 10 min. pečte odokryté.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chrumkavé krokety z červenej šošovice s bylinkovo-syrovou plnkou
Šošovica patrí medzi zdraviu prospešné strukoviny. Pripravte si z nej naozaj chutné a nápadité jedlo.
Voňavé karí s cícerom a šošovicou
Už dlhšie sme testovali rôzne recepty na karí.
Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný.