Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami
Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.
Suroviny:
- 4 kaleráby spolu s listami
- 500 g sterilizovaného cíceru
- 3 hlavičky cesnaku
- 2 dcl olivového oleja
- soľ a čierne korenie
Na cesto:
- 300 g celozrnnej špaldovej múky,
- 300 g cícerovej múky
- 100 g čierneho sezamu
- 200 ml olivového oleja
- ghee,cesnak, soľ
- voda
Postup:
Na kocky nakrájaný kaleráb opražíme na oleji, pridáme cícer a cesnak a všetko prehrejeme. Posolíme, pridáme čierne korenie a odstavíme. Na záver pridáme umyté a nakrájané kalerábové listy.
Placky:
Spojíme múku s vodou, olejom a soľou a ľanom a vypracujeme mäkké cesto. Nesmie sa lepiť na ruky, ale nemôže byť ani tuhé. Necháme postáť aspoň 5 minút a vyvaľkáme tenké cesto ( 3 mm).
Placky pokrájame na potrebné pláty, alebo vykrojíme kolieska. Napichneme vidličkou, aby sa nenafukovali a opekáme z oboch strán asi minútku. Roztopené ghee premiešame s roztlačeným cesnakom a ešte horúce placky zmesou potrieme.
Môžeme podávať ako plnenú placku alebo každé separátne.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.
Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém.
Cuketový koláč s bylinkami a paradajkami
Pri pohľade na tento koláč sa vám budú zbiehať slinky.