Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami

Zúžitkovať sa dajú aj kalerábové listy. Presvedčí vás o tom tento recept, ktorý je naozaj iný, ale stále chutný.

Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami
12. JAN 2016

Suroviny:

  • 4 kaleráby spolu s listami
  • 500 g sterilizovaného cíceru
  • 3 hlavičky cesnaku
  • 2 dcl olivového oleja
  • soľ a čierne korenie

Na cesto:

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky,
  • 300 g cícerovej múky
  • 100 g čierneho sezamu
  • 200 ml olivového oleja
  • ghee,cesnak, soľ
  • voda

Postup:

Na kocky nakrájaný kaleráb opražíme na oleji, pridáme cícer a cesnak a všetko prehrejeme. Posolíme, pridáme čierne korenie a odstavíme. Na záver pridáme umyté a nakrájané kalerábové listy.

Placky:

Spojíme múku s vodou, olejom a soľou a ľanom a vypracujeme mäkké cesto. Nesmie sa lepiť na ruky, ale nemôže byť ani tuhé. Necháme postáť aspoň 5 minút a vyvaľkáme tenké cesto ( 3 mm).
Placky pokrájame na potrebné pláty, alebo vykrojíme kolieska. Napichneme vidličkou, aby sa nenafukovali a opekáme z oboch strán asi minútku. Roztopené ghee premiešame s roztlačeným cesnakom a ešte horúce placky zmesou potrieme.

Môžeme podávať ako plnenú placku alebo každé separátne.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Špenátovo – bryndzová nátierkaŠpenátovo-bryndzová nátierka

Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru. 

 

 

Kuskus s fazuľkami adzukiKuskus s fazuľkami adzuki

Chutné a ľahké jedlo plné zeleniny. Fazuľky adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém. 

 

 

Cuketový koláč s bylinkami a paradajkamiCuketový koláč s bylinkami a paradajkami

Pri pohľade na tento koláč sa vám budú zbiehať slinky. 

 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.