11. JAN 2016

Špenátovo-bryndzová nátierka

Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru. 

Suroviny: 

  • balík špenátových listov (baby špenát)
  • kalerábové listy
  • 500 g bryndze
  • štipka soli
  • 1dcl olivového bio oleja
  • mažiarik, alebo mlynček s čiernym korením
  • hlavička cesnaku

Postup:

Baby špenát, bryndzu, olivový olej, cesnak, soľ a korenie hodíme do mixéra a zmixujeme, spolu s hrudkami a lístočkami brokolice či kalerábu.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

KRÉMOVÁ kapiovo-orechová nátierkaKrémová kápiovo-orechová nátierka

Šťavnatá voňavá kápia, chrumkavé orechy, štipka čili a nič viac nám k šťastiu netreba.

 

Pesto z tekvicových semiačok a olejaPesto z tekvicových semiačok a oleja

Tekvicový olej je vynikajúci sám o sebe. Dávame si ho do šalátov, ráno si ním polievame omeletu a úžasný je iba tak s čerstvým kúskom chleba, ktorý si doň namáčame. 

 

Avokádová salsaAvokádová salsa

Okrem avokáda využijete karfiol, zázvor a niekoľko ďalších ingrediencií. 


Autor článku

Henrieta

Henrieta Peškovičová

Jedlo pripravujem z toho, čo príroda ponúka. Založila som projekt Food and Figure R-evolution, kde majú miesto tí, ktorí chcú prejsť na zdravší životný štýl. Nie som lekár, nie som vedec, som len človek, ktorý si váži to, čo na Zemi dostal k tomu, aby mohol žiť." Jej ďalšie recepty nájdete aj na:

https://www.facebook.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátovo-bryndzová nátierka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.