Zapekaná brokolica s karfiolom
V prípade, že hľadáte chutné, zdravé a na prípravu a čas nenáročné jedlo, ponúkame vám náš tip. Ide o zapekanú brokolicu s karfiolom.
Čas prípravy: 5 minút
Čas varenia: 20 minút
SUROVINY:
- 1 karfiol
- 1 brokolica
- 1 biely jogurt
- 1 vajce
- 1 dcl mlieka
- kúsok syra na stúhanie
- soľ
- mletá rasca
- majorán
- oregano
POSTUP:
Karfiol si nakrájame na väčšie kusy (ružičky) a dáme variť. Keď zmäkne, pridáme k nemu brokolicu, tiež nakrájanú na drobnejšie. Brokolicu stačí variť 5 minút, následne to všetko spolu scedíme. Zapekaciu misku vymastíme maslom a vložíme tam brokolicu s karfiolom. Pridáme trošku soli, mletej rasce, bylinky a zľahka premiešame. V malej miske si zmiešame jogurt, vajíčko, postrúhame syr a pridáme trochu mlieka. Celú zmes vylejeme na zeleninu v zapekacej miske a vložíme do rúry zapiecť. Nastavíme ju na 200 stupňov a z prudka zapečieme.
Mlieko do jogurtovej zmesi môžete, ale nemusíte pridať. Keď ho tam pridáte, celá zmes lepšie pretečie zeleninou a lepšie ju scelí. Potom nám zelenina lepšie drží pokope. Pokojne použite, aké mlieko chcete. Ja som použila ovsené.
Ďalšie skvelé recepty z brokolice nájdete aj v obľúbenej kuchárskej knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY. Kniha je plná rýchlych a chutných fit receptov, ktoré si pripravíte jednoducho do 30 minút, z bežne dostupných surovín.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Dostalo vaše telo počas sviatkov poriadne zabrať?
Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi
Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena.
Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.