31. DEC 2015

Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu. 

Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:

  • 1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo
  • 3 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ a mleté korenie

Postup:

Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov. Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu. Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.

Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von. Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.

Pizza plnka:

  • 250 g húb (šampiňóny, hliva)
  • 250 g jogurtu gréckeho typu
  • 6 PL nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie

Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky. Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry. Vyberieme, nakrájame a papáme.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Slaný koláč s medvedím cesnakomSlaný koláč s medvedím cesnakom

 

Zdravý koláč s medvedím cesnakom, ktorý posilní imunitu a navyše úžasne chutí. 

 

Špaldová pizzaŠpaldová pizza

Špalda je jednou z najzdravších obilnín.

 

Zdravá pizza bez múky a kysnutiaZdravá pizza bez múky a kysnutia

Kto má rád pizzu? Chrumkavú, vláčnu a chutnú?


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 

Súvisiace články

Vegetariánsky tataráčik
Barbora Drahovská
Domáce musli tyčinky
Natália Spišiaková
Domáce musli tyčinky
30
SEP
Vanilkové rožky
AkoSiUvaritZdravie
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 860
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.