1. JAN 2016

Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena. 

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 hrnček hnedej ryže
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 zeleninový bujón bez glutamanu
  • hrsť sušených dubákov

Postup: 

Príprava je ľahká. 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody a  bujón bez glutamanu prikryjeme a varíme 40-50 minút. Keď sa dovára, pridáme za hrsť nasekaných sušených dubákov, premiešame a necháme ešte dôjsť. Voda by sa nemala úplne vypariť a malo by vzniknúť vláčne rizoto. Ak treba, prilejte vodu pred dováraním. 

Ešte si pripravíme koreňovú zeleninu:

  • 1PL ghee masla
  • 1 oranžová mrkva
  • 1 žltá mrkva
  • 1 šalotka
  • kúsok zeleru
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať/koriander
  • 2 PL citrónovej šťavy

Na malé kocky, alebo hranolčeky pripravenú koreňovú zeleninu dáme na rozpálenú panvicu, kde sme dali rozpustiť 1 PL ghee (môže byť aj obyčajné maslo, alebo olivový olej). Najprv dajte šalotku, potom mrkvu a zeler. Bude to krásne voňať. Opekajte s citom a nenechajte zeleninu veľmi zmäknúť. Nezabudnite osoliť a okoreniť. Môžete pridať nasekanú vňať.  Pokvapkajte citrónovou šťavou a vypnite. Najprv dajte na tanier hubové rizoto z červenej ryže a potom na to zeleninku. 

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a paradajkamiBulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén. 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty. 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.