Quinoa tartaletky s pečenou zeleninou a cottage cheesom
Quinoa je dobrá do šalátov, ako príloha namiesto ryže, ale aj ako základ do korpusu slaného koláča. Má neutrálnu chuť, tak sa veľmi dobre kombinuje.
Korpus:
- 150 g obilniny quinoa
- 400 ml vody
- 1 zeleninový bujón bez glutamanu
- 1 stredné vajíčko
- 2 PL parmezán
- maslo na vymastenie formičiek
Postup:
Quinou si uvaríme vo vode, do ktorej pridáme zeleninový bujón. Po 20-tich minútach scedíme v hustom sitku a necháme na minútku vychladnúť. Dáme do misky, kde sme si vyšľahali vajíčko. Prisypeme trochu parmezánu. Dávame do maslom vymastených foriem na tortičky. Ja som mala malé s priemerom 12 cm. Môžete dať aj do jednej veľkej tortovej formy. Podľa toho, aké nádoby na zapekanie máte doma. Ideálne je, ak majú vysúvacie dno, aby sa koláč lepšie vyberal.
Plnka:
- 200 g cottage cheesu
- 20 g najemno nastrúhaného parmezánu
- 150 g cherry paradajky
- 200 g surovej cvikly nastrúhanej na hranolky
- 1 mrkva
- 3 PL olivový olej + 1 PL balsamico
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 1 PL krémového balsamica
Postup:
Kým sa quinoa varí, načistíme si cviklu a mrkvu, nakrájame si paradajky. Do misky dáme olej a balsamico, premiešame a máčame v tom zeleninu, dáme na plech a šup s tým na 20 minút do rúry na 190 stupňov. Plech dáme na spodú mriežku rúry, nad plechom si necháme mriežku, kde dáme piecť korpusy. Formu/formy si vymastíme maslom a zmes z quinoy dávame malou lyžičkou na dno a po bokoch. Mne zmes vystala na 3 tartaletky. Dáme do rúry na 15 minút.
Vyberieme a necháme na 2 minútky vychladnúť. Potom na dno dáme syrovú zmes: cottage chesse a parmezán. Na to dáme upečenú cviklu, mrkvu a paradajky, na to čerstvé lístky špenátu a krémové balsamico. Môžeme podávať.
Zdroj: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Máte na záhrade veľa cukiny? Pripravte si chutné placky.
Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút.
Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte?