Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu. 

Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi
31. DEC 2015

Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:

  • 1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo
  • 3 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ a mleté korenie

Postup:

Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov. Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu. Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.

Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von. Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.

Pizza plnka:

  • 250 g húb (šampiňóny, hliva)
  • 250 g jogurtu gréckeho typu
  • 6 PL nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie

Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky. Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry. Vyberieme, nakrájame a papáme.

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Slaný koláč s medvedím cesnakomSlaný koláč s medvedím cesnakom

 

Zdravý koláč s medvedím cesnakom, ktorý posilní imunitu a navyše úžasne chutí. 

 

Špaldová pizzaŠpaldová pizza

Špalda je jednou z najzdravších obilnín.

 

Zdravá pizza bez múky a kysnutiaZdravá pizza bez múky a kysnutia

Kto má rád pizzu? Chrumkavú, vláčnu a chutnú?


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.