Cuketová pizza bez múky s hlivou a šampiónmi
Ak už máte dosť mäsa či múky a žiada sa vám niečo zeleninové, s čím nie je veľa roboty, skúste cuketovú pizzu.
Na 2-4 porcie pizze potrebujeme:
- 1 väčšia cuketa nastrúhaná nahrubo
- 3 vajíčka
- 100 g tvrdého syra
- soľ a mleté korenie
Postup:
Dajte vyhriať rúru na 190 stupňov. Jednu väčšiu umytú cuketu nastrúhame nahrubo (potom rukami vytlačíme prebytočnú vodu), pridáme k nej vajíčka, syr nastrúhaný nahrubo – eidam alebo goudu. Potom stačí pridať len soľ a čierne mleté korenie a “cesto na pizzu” je na svete.
Cesto dáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Mne z toho vyšli dve pizze – väčšia a menšia. Pečieme do zhnednutia na viacerých miestach cca 20-25 minút. Základ je, aby bol spodok pripečený. Občas otvoríme na rúre dvierka, nech para vyjde von. Bude sa to lepšie zapekať. Inak pizza ostane dosť vlhká a nebude sa dať odlepiť z papiera na pečenie.
Pizza plnka:
- 250 g húb (šampiňóny, hliva)
- 250 g jogurtu gréckeho typu
- 6 PL nastrúhaného parmezánu
- soľ a korenie
Kým sa pečie cuketové cesto, pripravíme si jogurtový základ a nakrájame huby na plátky. Do jogurtu dáme parmezán, soľ a korenie. Tento jogurtový základ dáme na teplú cuketovú pizzu, dáme na to hlivu a šampiňóny a ešte dáme na 5 minút do rúry. Vyberieme, nakrájame a papáme.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Slaný koláč s medvedím cesnakom
Zdravý koláč s medvedím cesnakom, ktorý posilní imunitu a navyše úžasne chutí.
Špalda je jednou z najzdravších obilnín.
Zdravá pizza bez múky a kysnutia
Kto má rád pizzu? Chrumkavú, vláčnu a chutnú?