Suroviny:
- 100 g ovsenej múky
- 250 g jemného nízkotučného tvarohu
- 1 vajíčko
- 10 ks jahôd
Postup:
Ak nemáme kúpenú ovsenú múku, rozmixujeme vločky na múku, pridáme tvaroh, vajíčko a štipku soli. Pripravíme si tácku a papier na pečenie, kam budeme ukladať mokdrými rukami vyformované guľky, do ktorých stredu zatlačíme jahodu, prípadne iné ovocie. Dáme variť vodu a potom vložíme vyformované guľky do vriacej vody na 7-10 minút. Keď vyplávajú napovrch, vyberieme ich, posypeme škoricou alebo makom, alebo pridáme kúsok masla a podávame.
Zdroj receptu: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Zdravé, chutné, rýchle, jednoduché a rozplývajúce sa na jazyku.
Mandľové sušienky neobsahujú bielu múku ani cukor. Sú zdravé a vynikajúco chutia. Veď vyskúšajte sami!
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť.