Nakopni sa v novom roku v REŠTART VÝZVE s Michalom Páleníkom!

Hawai pohánkový nákyp

Niečo zaujímavé a iné pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku a laktóze. 

Hawai pohánkový nákyp
6. NOV 2015

Na prípravu 6 porcií budeme potrebovať:

  • 250 g pohánkových krúp
  • 3 celé vajíčka
  • 1 vanilkový struk
  • 70 g kokosového cukru (alebo hnedého cukru)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • šťava z jedného veľkého pomaranča
  • šťava z jedného citróna
  • šťava z jednej limetky
  • 1 PL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného pomaranča, alebo 1 PL kandizovanej kôry z citrusov 

Postup:

Rúru si dáme zohriať na 160 stupňov. Najprv si dáme variť krúpy do vody. Varíme 5 minút, zlejeme. Prepláchneme v sitku studenou vodou. Vo veľkej mise vyšľaháme 3 vajíčka, primiešame cukor a vydlabeme vnútro vanilkového struku. Ak vanilkový struk nemáte, použite vanilkovú esenciu, alebo vanilkový cukor. Primiešame mlieko, šťavu z citrusov a napokon aj odkvapkané krúpy. Premiešame a vylejeme do zapekacej misy. Nákyp môžeme robiť aj v malých zapekacích miskách na creme brulee. Misu/misky pečieme vo vodnom kúpeli tak, že vložíme do plechu, kde sme dali vodu (ideálne zovretú v kanvici). V tomto vodnom kúpeli pečieme 45 minút. Pred podávaním ozdobíme krúžkami pomaranča a polejeme kokosovým mliekom. Nákyp je výborný aj vychladnutý.  

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Marhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom a sladomMarhuľový nákyp z ovsených vločiek s kokosovým cukrom

Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!

 

 

Pohánkový nákyp s tvarohomPohánkový nákyp s tvarohom

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy.

 

Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofuPšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu

Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hawai pohánkový nákyp

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.