Rizoto s portobello hríbami
Portobello hríby majú nízky obsah nasýtených tukov a vysoký obsah bielkovín. Sú výborným zdrojom medi, ktorú naše telo potrebuje na produkciu červených krviniek a na prenášanie kyslíka po tele.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie:
- 200 g ryže
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 PL tahini (sezamová pasta)
- 1 PL tamari
- šťava z 1/2 citróna
- 2 PL olivového oleja
- na opečenie hríbov olivový alebo kokosový olej bez vône
- 4 portobello hríby
- soľ a čierne korenie
Postup:
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť ryžu v asi dvojnásobnom množstve vody. Keď začne voda vrieť, pridáme pretlačený cesnak a tamari. Ryžu varíme asi 20 minút domäkka na veľmi miernom ohni. Sem-tam ryžu skontrolujte, možno bude potrebné pridať vodu.
Ku koncu varenia si opečieme hríby na panvici (ja rada pečiem na kokosovom oleji bez vône). Keď hríby zmäknú, pridáme uvarenú ryžu, tamari, olivový olej a citrónovú šťavu. Posolíme, pokoreníme a povaríme na miernom ohni ďalších 5-10 minút, aby sa chute prepojili.
Zdroj receptu: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kombinácia paradajok, baklažánu, cesnaku, chilli a bazalky je overená záležitosť.
Hubové rizoto so shitake a zeleninou
Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty.
Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu?