Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Tekvicový koláč

Na sobotnajšie popoludnie ako stvorený.

Tekvicový koláč
10. OKT 2015

Suroviny:

  • 1 hrnček pšena (môže vyskúšať aj s quinoou)
  • 2 hrnčeky vody, alebo zeleninového bujónu (bez pridanej soli)
  • 3 vajcia
  • 1 hokaido tekvica (alebo aj iná)
  • 2 cibule pokrájané najemno
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie – muškátový oriešok, rasca, koriander, biele korenie, čili – podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice kefíru, alebo kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 50 g masla

Postup:

Do hrnca dajte prepláchnuté pšeno a vodu (bujón) a priveďte do varu. Prikryte a na miernom ohni varte asi 5 minút. Odložte z platničky a nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pšena pridajte 1 vajce, maslo a parmezán a poriadne premiešajte. Dno aj boky sklenenej misky, vymastenej kokosovým olejom, vysteľte pšenovou zmesou, aby ste tak vytvorili základ, do ktorého môžete dať plnku. Prikryte potravinovou fóliou a dajte aspoň na 15 minút do chladničky.

Tekvicu očistite a pokrájajte na mesiačiky. Spolu s cesnakom rozložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Potom nechajte vychladnúť.

Vo veľkej miske si nachystajte korenie, pridajte tekvicu, olúpaný cesnak, kefír a 2 vajcia. Riadne popučte a premiešajte na kašu. Ak chcete jemný krém, tak to môžete rozmixovať.

Vytiahnite sklenenú misku z chladničky a vyplňte ju tekvicovou zmesou. Navrch pridajte cibuľu (jemne opraženú). Koláč vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte asi 40-45 minút.

zdravedesiate

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Chlieb bez sacharidovChlieb bez sacharidov

Hľadáte náhradu za chlieb, ktorá je zdravá, plná enzýmov a nestojí veľa? 

 

Slaný tekvicový koláč so syrom fetaSlaný tekvicový koláč so syrom feta

Chutiť bude každému.

 

 

Tekvicová polievka s bylinkamiTekvicová polievka s bylinkami

Jedna z najlepších polievok, ktorá je rýchlo hotová.


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.