Bryndzovo-tvarohový koláč so špargľou

Pripravte si slaný koláč plný bielkovín, ktorý ulahodí naozaj všetkým. Zn. mám to vyskúšané

Bryndzovo-tvarohový koláč so špargľou
10. MÁJ 2018

Je máj, čo znamená čas pre bryndzu, pretože vtedy je najlepšia a najzdravšia. Tento slaný koláč však nie je len o bryzndze. V ceste a plnke sa nachádza tvaroh, ktorý poskytuje telu množstvo skvelých bielkovín. Spestriť si ho môžete špargľou. Avšak fantázií sa medze nekladú a keď špargli odzvoní, pokojne zvoľte inú sezónnu zeleninu. Napríklad cuketa nie je vôbec zlá.

Suroviny:

Cesto:

  • 200g hrudkového tvarohu
  • 300g špaldovej múky
  • 6 PL acidofilného mlieka
  • 6 PL oleja
  • 1 balenie práška do pečiva
  • štipka soli

sparglovy kolac

Plnka:

  • 250g bryndze
  • 100g bieleho jogurtu
  • 100g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 PL soli
  • 1 PL kurkumy
  • špargľa

Postup:

1. Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame a vypracujeme bochník. Ten si rozvaľkáme na tenké cesto, cca 1 cm. 

2. Na veľký plech položíme papier na pečenie a na to rozložíme cesto.

3. V druhej miske si zmiešame všetky ingrediencie na plnku a vylejeme na cesto. Rozotrieme rovnobežne. Konzistencia plnky by mala byť tuhšia, aby plnka ostala na ceste a nevylievala sa, či "nerozutekala" príliš. 

4. Špargľu umyjeme, odrežeme končeky a a prekrojíme na polovice. Poukladáme na vrch plnky.

5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme zhruba 30 minút na 180 stupňov.

Dobrú chuť :)


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bryndzovo-tvarohový koláč so špargľou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1883
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.