Paradajkové placky od Tolerant Cook so zemiakovým šalátom
Tip na chutný a zdravý víkendový obed? Poďte si s nami pripraviť šťavnaté paradajkové placky od Kristíny Suchánkovej, známej ako Tolerant Cook. Prílohou bude svieži zemiakový šalát alebo ľahšia verzia, len jogurtový dip. Sme si istí, že si pochutíte!
1 porcia = 4 placky a tretina šalátu (cca 250 g)
Suroviny na 3 porcie, cca 12 placiek:
Na placky:
4 paradajky
1 cibuľa pokrájaná nadrobno
120 g hladká múka
1 PL posekaná mäta
1 PL posekaná petržlenová vňať
4 PL olej
soľ a korenie
Na zemiakový šalát:
400 g zemiaky
2 vajcia na tvrdo
2 menšie kyslé uhorky
40 g nasekaná cibuľa
120 g uvarená mrkva
80 g uvarený hrášok
2 PL olivový olej
soľ, čierne korenie
Postup:
Paradajky nakrájame na drobné kúsky alebo nastrúhame. Pridáme nasekanú cibuľu a bylinky a rozmliaždime hmotu rukou. Primiešame múku, dochutíme soľou a čiernym korením. Ak by cestou nešlo dostatočne dokopy, pridajte trochu múky. Zmes necháme postáť v chladničke cca 30 minút. Zo zmesi odoberieme polievkovou lyžicou časť a dáme na panvicu s rastlinným olejom. Opekáme z oboch strán dozlata.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ochladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zmiešame s nakrájanými vajíčkami, kyslými uhorkami, cibuľou, mrkvou a hráškom. Primiešame olivový olej, osolíme a okoreníme. Množstvá zeleniny si môžeme prispôsobiť podľa preferencií.
A ak sa vám nežiada zemiakový šalát, doprajte si placky len s jogurotvým dresingom, sú vynikajúce!
Tento recept, ako aj veľa ďalších skvelých jedál, nájdete v našej Supershape Letnej výzve! V šesťtýždňovom programe vám ponúkame pomocnú ruku a prepracovaný návod ako dosiahnuť zdravé a pevné telo. Výzva pod vedením skúsených špecialistov je zostavená odborníkmi z oblasti výživy a cvičenia tak, aby sa vám podarilo získať správne pohybové a stravovacie návyky, nevyhnutné pre vyformovanie tela a udržanie váhy bez obmedzovania a hlúpych diét. Pridajte sa k nám a zmeňte svoj život!