Ešte stále stíhaš - pridaj sa do REŠTART VÝZVY, začať môžeš kedykoľvek

Fit segedín z Reštart výzvy

Redakcia

Milujete tradičnú domácu kuchyňu? Dopriať si ju môžete aj v našej Supershape reštart výzve bez stresu a hlúpych diét. Skúsite recept na segedín od výživovej poradkyne Judity Tkáčovej? Je vynikajúci!

Fit segedín z Reštart výzvy
Zdroj: AdobeStock
25. JAN 2024

Množstvo: cca 6 porcií

Suroviny:

800 g morčacie mäso

700 g kyslá kapusta

1 cibuľa

150 ml smotana na varenie (10 %)

repkový olej

múka hladká (1 väčšia PL)

mletá červená paprika

soľ, čierne korenie

rasca

1 porcia = 250-300 g

Postup:

Mäso si nakrájame na kocky, kapustu trochu premyjeme a nakrájame na kratšie rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na oleji do sklovita. Pridáme červenú mletú papriku, párkrát pomiešame a hneď pridávame aj mäso. Chvíľu restujeme, osolíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme. Cca po 25-30 minútach pridáme kapustu a opäť dusíme cca 10-15 minút. (Kapustu môžeme pridať aj skôr, ale čím dlhšie sa kapusta varí, tým viac vitamínov sa z nej stráca.) Ak vám nevadí redší segedín, môžete už len naliať smotanu, nechať zovrieť a odstaviť. Ak máte radi hustejší, rozmiešajte v troche smotany 1 PL hladkej múky, primiešajte k segedínu a dolejte zvyšok smotany.

ŠPALDOVÁ KNEDĽA (príloha k segedínu)

Suroviny:

220 g špaldová múka (môžete dať pomer celozrnnej a necelozrnnej hladkej 1:3)

30 g ovsená múka alebo pomleté ovsené vločky

70 ml vlažné mlieko

60 ml vlažná voda

1 vajce

1 KL soľ

10 g droždie

1 KL trstinový cukor

trocha masla

1 porcia: 3-4 knedle (1 knedľa = cca 35 g)

Postup:

Pripravíme si kvások zmiešaním vody, mlieka, cukru a rozdrobeného droždia. Necháme postáť 10 minút. Múky a soľ zmiešame, pridáme vajce a kvások. Zamiešame vareškou, necháme postáť pár minút a poriadne zahnetieme cesto. Pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút. Po vykysnutí cesto vytvarujeme do knedle, prikryjeme a necháme ešte chvíľu postáť. Knedľu paríme cca 20 minút v hrnci, parnej rúre, na parnom sitku a pod. Vyberieme, párkrát do nej pichneme špáradlom a potrieme malým množstvom masla, aby nebola suchá.

Alternatívne prílohy na servírovanie (na 1 porciu):

Varené zemiaky: 170-200 g

Chlieb: 80-100 g

V našej novoročnej Supershape Reštart výzve nájdete mnoho chutných tradičných receptov, ktorých sa netreba báť. V dvojmesačnom programe vám ponúkame pomocnú ruku a prepracovaný návod ako dosiahnuť zdravé a pevné telo. Výzva pod vedením skúsených špecialistov je zostavená odborníkmi z oblasti výživy a cvičenia tak, aby sa vám podarilo získať správne pohybové a stravovacie návyky, nevyhnutné pre vyformovanie tela a udržanie váhy bez obmedzovania a hlúpych diét. Pridajte sa k nám a zmeňte svoj život!

banner restart vyzva 2024


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fit segedín z Reštart výzvy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.