Nezmeškaj začiatok BEŽECKEJ VÝZVY – pridaj sa ešte DNES!

BEŽECKÁ VÝZVA 2024

Kuskusové guľky s jahodami

Redakcia

Máme pre vás tip na veľmi chutný obed, ktorý poteší vaše chuťové poháriky na maximum! Ak obľubujete sladké jedlá, tieto kuskusové guľky si zamilujete. 

Kuskusové guľky s jahodami
Zdroj: AdobeStock
13. JUN 2024

1 porcia = 2 guľky + 1 ČL mak + 1 ČL med/sirup + 1 ČL maslo + 2 dl kefír

Suroviny na 3 porcie:

150 g kuskus

2 vajcia

180 g hladká špaldová múka

6 skôr menších jahôd

3 ČL mak

3 ČL med alebo čakankový sirup

3 ČL roztopené maslo (cca 15 g)

+ 2 dl kefír/porcia na podávanie

Postup:

Kuskus dáme do osolenej vriacej vody a odstavíme. Necháme postáť cca 10 minút. Keď je kuskus hotový, zlejeme zvyšnú vodu a necháme vychladnúť. Vychladnutý kuskus dáme do misky, primiešame vajce a múku a vypracujeme tuhšie cesto. Čistými, pomúčenými rukami odoberieme kúsok cesta do dlane, vytvoríme z neho placku, položíme do stredu umytú jahodu zbavenú zelenej časti a zabalíme ju do placky, aby sa vytvorila guľka. V ruke ešte môžeme párkrát zrolovať, aby bola guľka kompaktnejšia. Zopakujeme so všetkými jahodami. Guľka je pomerne veľká, aby obalila celú jahodu.

Do hrnca s vriacou vodou pomaly veľkou lyžicou vkladáme guľky. Po vyplávaní na povrch počkáme ešte cca 1 minútu a vyberieme. Guľky servírujeme posypané makom, preliate roztopeným maslom a čakankovými sirupom. Môžeme podávať s pohárom kefíru.

Kuskusové guľky s jahodami a mnoho ďalších skvelých receptov nájdete v našej Supershape Letnej výzve! V šesťtýždňovom programe vám ponúkame pomocnú ruku a prepracovaný návod ako dosiahnuť zdravé a pevné telo. Výzva pod vedením skúsených špecialistov je zostavená odborníkmi z oblasti výživy a cvičenia tak, aby sa vám podarilo získať správne pohybové a stravovacie návyky, nevyhnutné pre vyformovanie tela a udržanie váhy bez obmedzovania a hlúpych diét. Pridajte sa k nám a zmeňte svoj život!

banner letna vyzva


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kuskusové guľky s jahodami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.