Francúzske zemiaky s údeným tofu
Milujete francúzske zemiaky? Poďte si s nami pripraviť chutnú verziu plnú zeleniny s tradičnými surovinami ako sú vajíčko, zemiaky, syr či smotana. Tento fit variant z Reštart výzvy si obľúbite!
Suroviny:
500 g zemiaky
1 údené tofu (môžete namiesto toho použiť aj 200 g kvalitnej šunky nakrájanej na kocky)
100 g cibuľa
100 g cuketa
100 g baklažán
40 ml repkový olej
1 ČL sušený cesnak
1-2 ČL mletá červená paprika
200 ml smotana na varenie
3 vajcia
soľ, mleté čierne korenie
50 g eidam (30 %)
Pozn. Celkové množstvo francúzskych zemiakov je na cca 4-5 porcií, avšak môže to byť viac aj menej, a preto sa zamerajte najmä na to, aby ste si odobrali správnu veľkosť porcie. Veľkosť porcie: 350 g pri kalorickom príjme 1500 kcal, 380 g pri kalorickom príjme 1700 kcal a 420 g pri kalorickom príjme 2000 kcal.
Postup:
Zemiaky, baklažán a cuketu nakrájame na kolieska. Uvaríme 2 vajcia natvrdo. Zemiaky dáme do osolenej vody a chvíľu predvárame. Tofu nakrájame na kocky alebo rezančeky. Zemiaky premiešame s olejom, a ukladáme spolu s kolieskami cukety a baklažánu do zapekacej misy. Pomedzi to dáme pokrájané tofu (alebo šunku) a kolieska uvarených vajec. Jednotlivé vrstvy posypeme červenou paprikou a sušeným cesnakom. Smotanu na varenie rozšľaháme s 1 vajíčkom a čiernym korením. Pridáme štipku soli a vylejeme pomedzi zemiaky a zeleninu. Na vrch nasypeme postrúhaný eidam a pečieme pri 180 stupňoch cca 40 minút alebo kým nie sú zemiaky hotové.
V našej novoročnej Supershape Reštart výzve nájdete mnoho chutných, aj tradičných receptov na odľahčenie tela i nakopnutie metabolizmu. V dvojmesačnom programe vám ponúkame pomocnú ruku a prepracovaný návod ako dosiahnuť zdravé a pevné telo. Výzva pod vedením skúsených špecialistov je zostavená odborníkmi z oblasti výživy a cvičenia tak, aby sa vám podarilo získať správne pohybové a stravovacie návyky, nevyhnutné pre vyformovanie tela a udržanie váhy bez obmedzovania a hlúpych diét. Pridajte sa k nám a zmeňte svoj život!