Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Pikantný kurací koláč
24
SEP
Pikantný kurací koláč
Oľga Bartalská

Koláč môže byť nielen sladkým dezertom, ale pokojne aj ako slaný hlavný chod. Zvládnete ho hravo pripraviť aj vy.

Celý článok
Kokoska á la Dida
Didiana
Kokoska á la Dida
19
SEP

Živí sa rozprávaním vo Fun rádiu a rýchlymi jedlami. Chcete rysovať? Dajte si jej kokosku a máte fit večeru.

Fašírky z cukety
Radoslav Cabúk
Fašírky z cukety
14
SEP

Už neviete čo s ňou? Skúste tento mega dobrý cuketový recept a zasýtite aj vaše mäso-chtivé polovičky.

Pečená rýchlovka z ryby
Katarína Gaburová
Pečená rýchlovka z ryby
10
AUG

V lete každý ocení rýchlu prípravu, ktorá je zároveň fit a z bežne dostupných surovín. Vyskúšajte na večeru rybu, ideálne s prílohou z čertvej zeleniny.

Jednoduchý quinoa šalát (nielen) na cesty
Jana Šimkovičová
Jednoduchý quinoa šalát (nielen) na cesty
3
AUG

Zobrať so sebou na výlet ľahké a zdravé jedlo je maličkosť, ak máte trošku času na jeho prípravu. Zaberie vám pár minút a chutí skvelo v studenej aj teplej verzii. 

Bryndzovo-tvarohový koláč so špargľou

Pripravte si slaný koláč plný bielkovín, ktorý ulahodí naozaj všetkým. Zn. mám to vyskúšané

Karfiolové mafiny s jarnou cibuľkou
Karfiolové mafíny s jarnou cibuľkou
5
APR

Chutné, zdravé a s príchuťou jari. Práve také sú karfiolové mafiny.

Karfiolový nákyp
Karfiolovy nakyp
21
MAR

Nutrične bohatý recept, ktorý obsahuje veľa zeleniny a má málo kalórií, preto je vhodný aj pri chudnutí.

Mini frittaty s hráškom a špenátom
Natália Spišiaková
Mini fritatty
23
DEC

„Vajíčka považujem hneď po mäse za najvýživnejšiu potravinu živočíšneho pôvodu. V mojom jedálničku majú nezastupiteľnú úlohu. Používam ich rada, pretože ich príprava je nesmierne jednoduchá a rýchla. Navyše čokoľvek z nich vytvoríte, je chutné, dajú sa kombinovať so zeleninou, koreninami či syrmi", vraví Natália Spišiaková v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Quinoa šalát so syrom halloumi
Janka Malaga
Quinoa šalát
16
DEC

Quinoa je bežne dostupná surovina, ktorú si môžete ľahko zakúpiť aj na Slovensku. Odvážte sa teda zaexperimentovať aj vo vašej kuchyni :) A do 30 minút máte tento chutný šalát na tanieri. Ste za?

Vianočná proteinovo ovsená štóla od trenérky Oľgy Bartalskej
Oľga Bartalská
Vianočná štóla
10
DEC

Hľadáte inšpiráciu na Vianočnú dobrotu, ktorá rozžiari očká vašich najbližších? Stačí vám 25 minút a budete mať takúto  krásnu Vianočnú štólu na sviatočnom stole. 

Cícerové placky „socca“ v slovenskom prevedení
Dušan Plichta
Cícerové placky
9
DEC

„Kto by nemal rád zemiakové placky. Koľkým však po nich nie je ťažko? Problém placiek je totiž často ukrytý v bielej múke a lepku, ktorý vie byť problematický. Tak som hľadal možnosti, ako by sa dali spraviť výživné placky bez múky a naďabil som na tradičné recepty z Ligúrie. Práve tam totiž vznikla ,farinatta‘ alebo inak aj ,socca‘, a teda veľká placka z cícerovej múky, olivového oleja, vody a soli. " vraví Dušan Plichta v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY. 

Teplý šalát z bielej fazule
Henrieta Peškovičová
fazula
2
DEC

„Šalát je jednoduchý a pestrý, hotový za krátku chvíľku." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Pestré špagety bez varenia
Henrieta Peškovičová
raw cestoviny
25
NOV

„Ak chcete získať z rýchleho jedla čo najviac výživných látok, zjedzte ho v surovom stave. Nehovorím o mäsitom obede, ale o raw strave. Teda jedle, ktoré je upravované maximálne do 42 °C." vraví Henrieta Peškovičová v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Cícerová panvička
Jana Šimkovičová

„Osobne mám veľmi rada kombináciu zeleniny a strukovín. Zvláštnosť receptu je vo vynikajúcej chuti, ktorú dodáva tomuto jedlu práve zmes korenia, ktorá je v ňom použitá. Zvyknem ho jedávať na obed alebo aj na večeru, najmä po výdatnom tréningu.“ vraví Jana Šimkovičová, autorka receptu a zakladateľka portálu CVIČTE.SK.

Pečená hokaido tekvica s pohánkou
Cyrila Maščuková
Pečená hokaido tekvica s pohánkou zdravé rýchlovky
11
NOV

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym GI, ktorý zdvíha glykémiu pozvoľna. Budete sa tak po nej cítiť dlhšie sýto. Obľúbite si jej nenáročnosť na prípravu, keďže sa nevarí. Ako bohatý zdroj rutínu zlepšuje pevnosť ciev a žíl, pomáha znižovať cholesterol , krvný tlak a je známa ako bojovník proti rakovine. Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagenové vlákna – výborná pomoc proti starnutiu :).

Omega-3 pizza
Omega 3 Pizza
4
NOV

Táto pizza je skvelou náhradou za klasickú pšeničnú pizzu. Je bohatá na omega3 mastné kyseliny vďaka veľkému množstvu ľanového semiačka. Okrem toho obsahuje veľa vlákniny, preto ju naše telo trávi pomalšie. Odporúčam nerobiť príliš hrubé cestu a nenechávať príliš dlho v rúre, aby nebola “suchá”.

Zapekané cukety
Jana Šimkovičová
Recept týždňa: Zapekané cukety
3
AUG

Ak hľadáte ľahké zeleninové jedlo, ktoré zároveň nasýti, určite si pozrite náš recept. Pripravili sme ho pre vás ako ďalšiu inšpiráciu pre zdravé a chutné jedenie.

Bezlepkové špenátové halušky
Alžbeta Jánošíková
Špenátové halušky zo špaldovej múky
13
JUN

Čo tak si pripraviť tradičné slovenské jedlo v zdravom šate? Tieto špenátové halušky pripravené z pohánkovej a pšenovej múky podávané s kvalitnou bryndzou sú ideálnou obmenou za klasický variant.

| Počet komentárov: 2
Výživná obilnina, ktorá nesmie chýbať na tanieri športovca
Mirka
Quinoa – zrniečka plné bielkovín, bez lepku a cholesterolu
10
MÁJ

Viete, ktorá obilnina je považovná za jednu z najviac výživnješích? Áno, je to quinoa. Obilnina, ktorej vzdávajú hold aj zarytí paleo stravníci. 

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2075
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.