Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Tuniak s ázijským korením a hubovým šalátom

Tuniak je bohatý na omega-3 tuky a veľmi chutný.

Celý článok
Sekaná z červenej šošovice a tofu

Občas máme chuť na úlet a naposledy sme dostali nápad spraviť „sekanú”. 

Kávovo-kakaová quinoa

Táto kávovo-kakaová quinoa vám určite ulahodí, a navyše je hotová do 15 minút. 

Celozrnný kuskus s červenou šošovicou a hubami

Celozrnný kuskus je zdravý a červená šošovica ľahko stráviteľná. 

Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Koláč, ktorý je výborný nielen na obed. 

Ľahký zemiakový šalát a kapor

V našom vianočnom menu sme pripravili naozaj odľahčenú verziu kapra aj šalátu

Domáce zemiakovo-batatové gnocchi

Gnocchi (gňoky) poznáme ako typické talianske jedlo.

Dulovo-tekvicový nákyp s mandľovým mliekom

Nákyp má vynikajúcu chuť, prevoňanú zimnými koreninami. 

Pohánková sekaná

Sekaná z pohánky je nielen jednoduchá na prípravu, ale je tiež chutnou náhradou mäsovej verzie sekanej.

Zemiakové halušky (gnocchi) bez lepku

Pri intolerancii alebo alergii na lepok je potrebné vylúčiť ho zo stravy. Mnohí si pomyslíme, že tým prídeme o všetko to skvelé jedlo z mamkinej alebo babičkinej kuchyne.

Rizoto s mungo fazuľkami, rukolou a orechmi

Rizoto, v ktorom sa snúbia skvelé chute. 

Koláč s kuracím mäsom a zeleninou

Zdravý, chutný a nie príliš zložitý obed s kuracím mäskom a zeleninou.

Špenátové halušky so šampiňónovou omáčkou

Špenát a šampiňóny sú dokonalá kombinácia.

Hliva ustricová s quinoou a cícerom

Jednoduché vegánske jedlo s výbornou  strukovinou.

 

Losos s batatmi, hráškom a cuketou

Výživný, zdravý, ľahký a rýchly obed či večera, ktorá musí chutiť snáď každému. 

Brokolicové karbonátky s pohánkovou kašou

Najčastejšou prioritou pri príprave obedov a večerí je rýchlosť. Každý zamestnaný človek to pozná.

Karfiolové curry s tempehom

V karfiole sa nachádza viacero účinných látok. Jedna z nich je indol-3-karbinol, ktorá podporuje detoxifikáciu pečene a odstraňuje nadbytočný estrogén z tela. 

Krupoto s červenou fazuľkou

Jačmeň sa radí medzi prastaré obilniny a bol u nás veľmi používaný. Jačmenné krúpy sa vytratili z našich kuchýň a najčastejšie sa používajú pri príprave krúpových jaterníc.

Batatovo-zemiakové „halušky” s gaštanovou múkou

Halušky nemusia byť iba bryndzové, i keď tie sú bez debaty národné a geniálne. 

Sépie s pikantným špenátom a cícerom

Sépie som si často pripravovala, keď som žila na Sardínii.

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 922
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.