Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov, že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.
V lete, keď je čerstvé ovocie, k nim pripravujem sladkú ovocnú omáčku, napríklad jahodovú, alebo ríbezľovú!
Neviete, čo dnes pripraviť na obed? Vyskúšajte tento zdravý recept!
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Výborný a zdravý koláčik so slivkami poteší vaše chuťové poháriky.
Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne.
Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom.
Tento recept je jednoduchý, a predsa má sviatočný nádych. Môžete ho využiť pri oslavách i pre návštevy, kde ich prekvapíte osviežujúcou chuťou pesta, alebo si urobte jednoducho hody ako ja dnes.
Minulý víkend som piekla „kolaudačný“ zeleninový koláč v novej rúre z toho, čo som našla na záhrade (teda okrem špargle) a do polhodiny sa zjedol.
Ak chcete trošku experimentovať, pridajte do polievky roztlačený cesnak, vznikne krásna krémová cesnačka! Podávajte s parmezánovými alebo cesnakovými krutónmi a s lístkami šalvie, je to zážitok pre oči aj chuťové poháriky.
Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.
Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?
Tiež milujete zmrzlinu? My veľmi a máme v zásuvke super recept od našej kamarátky Marušky, ktorý je vhodný pre vegánov, ale aj pre tých, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.
Ďalšia z marhuľových pochúťok na spríjemnenie letných dní. Čerstvý zázvor pôsobí osviežujúco a ako dekoráciu som použila červené ríbezle, ktoré pocit osvieženia zvýraznia.
Pozývam vás na koláč s kopou ovocia a tenučkým chrumkavým cestom.
Zmes som pripravila na priamu konzumáciu, v chladničke vydrží pár dní (ak vydrží a nezjete ju oveľa skôr), ale môžete si urobiť viac a zavariť do pohárikov.
Nedávno som si robila zeleninový vývar do zásoby, niekedy ho totiž zvyknem zamraziť a používam namiesto bujónu napríklad do ryže alebo do polievok. Kedže som nevedela, čo s uvarenou zeleninou, napadlo mi urobiť fašírky.
Mak obsahuje až 18-20% bielkovín, vysoké percento kvalitnej vlákniny a hlavne vysoký obsah vápnika ho zaraďuje k potravinám, ktoré by sme mali častejšie konzumovať. Obsahuje aj iné minerály a vitamíny, spomeniem aspoň vitamín E, horčík, železo.