Pohánková kaša s domácimi marhuľami, zapekaná pod čokoládovým kramblom
Pohánka obsahuje množstvo dôležitých živín. Je vhodná na prípravu viacerých pokrmov a chutiť vám bude aj táto pohánková kaša.
Na prípravu 1 kaše potrebujeme:
- 3 PL pohánkových vločiek jemných (ak nemáte, tak ich rozmixujte)
- 3 PL ovsených vločiek jemných
- 1 hrnček pohánkového mliečka (môže byť aj sušené)
- 3 PL agáve
- 2 marhule
- 2 PL kokosu strúhaného
- hrsť mandlí nelúpaných nesolených
- 1 PL ľanových semiačok
- 2 PL kakaového prášku
Postup prípravy:
Z vločiek 3 PL pohánkových a 2 PL ovsených a mlieka si urobíme kašu (ak máte radi redšiu, pridajte ešte mlieko, ak naopak, hustú, dajte mlieka menej). Osladíme ju 2 PL agávového sirupu a zamiešame. Vezmeme si zapekaciu misku a kašu do nej nalejeme. Na kašu poskladáme napoly rozkrájané marhule. Rúru si rozohrejeme na maximum. V mixéri: menšom so sekacími nožmi si pripravíme krambl. Vymixujeme 1 PL ovsené vločky, mandle, kokos, ľanové semiačka, kakao a 1 PL agáve. Krambl vysypeme na marhule a vložíme na cca 5 minút do rúry. Sledujte, aby kramb schrumkavel. Podávame mierne vychladené.
Odporúčame prečítať:
Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich?
Nová potravinová pyramída nepočíta kalórie
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranajkove-kase/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fvydatne-ranajky%2Franajkove-kase%2F
Diskusia k článku - Pohánková kaša s domácimi marhuľami, zapekaná pod čokoládovým kramblom