Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne.
Na prípravu 1 porcie potrebujeme:
- 1 pražmu
- 1 stredne veľký batát
- 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL sušenej majoránky
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 3 PL + 1ČL maslo ghee
- soľ podľa potreby
- korenie podľa potreby
- čili podľa chuti
- štipka mletej rasce
- 1 PL olivového oleja
Postup prípravy:
Pražmu umyjeme. Celý batát aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si vymiešaním zmes maslo ghee, 2 PL petržlenová vňať, sušená majoránka, sušený cesnak, soľ. Vezmeme si nejaké pekne silikónové formy (ja som mala v tvare srdiečka) a naplníme ich maslovou zmesou. Vložíme do mrazničky. Časť maslovej zmesi, asi 1/3 si necháme a pridáme do nej ešte rascu, chilli a korenie. Rybu osolíme a potrieme maslovou zmesou, poriadne aj vo vnútri. Rúru si predhrejeme na maximum na grilovanie. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a asi 5 minút opekáme z každej strany, aby bola rybka na povrchu chrumkavá. Po opečení ju vložíme na 5 až 10 minút (záleží od veľkosti rybky) ešte do rúry. Kým sa pražma pečie v rúre, olúpeme batát a popučíme ho. Pridáme doň 1ČL maslo ghee, 1 PL petržlenovú vňať a štipku rasce. Pražmu vyberieme, necháme ju odležať asi 5 minút a podávame s batátom, bylinkovým maslom a čerstvým zeleným šalátikom.
Odporúčame prečítať:
Čo jesť večer po cvičení?
Dôležité omega-3 mastné kyseliny. Prečo ich telo potrebuje?
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F