Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom

Vyskúšajte niečo menej tradičné. Pražma s batátmi chutí jedinečne. 

Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom
15. AUG 2014

Na prípravu 1 porcie potrebujeme:

  • 1 pražmu
  • 1 stredne veľký batát
  • 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL sušenej majoránky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 3 PL + 1ČL maslo ghee
  • soľ podľa potreby
  • korenie podľa potreby
  • čili podľa chuti
  • štipka mletej rasce
  • 1 PL olivového oleja

Postup prípravy:

Pražmu umyjeme. Celý batát aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si vymiešaním zmes maslo ghee, 2 PL petržlenová vňať, sušená majoránka, sušený cesnak, soľ. Vezmeme si nejaké pekne silikónové formy (ja som mala v tvare srdiečka) a naplníme ich maslovou zmesou. Vložíme do mrazničky. Časť maslovej zmesi, asi 1/3 si necháme a pridáme do nej ešte rascu, chilli a korenie. Rybu osolíme a potrieme maslovou zmesou, poriadne aj vo vnútri. Rúru si predhrejeme na maximum na grilovanie. Rozpálime panvicu s olivovým olejom a asi 5 minút opekáme z každej strany, aby bola rybka na povrchu chrumkavá. Po opečení ju vložíme na 5 až 10 minút (záleží od veľkosti rybky) ešte do rúry. Kým sa pražma pečie v rúre, olúpeme batát a popučíme ho. Pridáme doň 1ČL maslo ghee, 1 PL petržlenovú vňať a štipku rasce. Pražmu vyberieme, necháme ju odležať asi 5 minút a podávame s batátom, bylinkovým  maslom a čerstvým zeleným šalátikom.

Odporúčame prečítať: 

Čo jesť večer po cvičení? 

Dôležité omega-3 mastné kyseliny. Prečo ich telo potrebuje? 


Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.zdravienatanieri.sk%2Fzdrave-obedy%2Fmasite-jedla%2F

 

 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená pražma s batátovým pyré a domácim bylinkovým maslom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.