Tvarohovo-pohánkové guličky
V lete, keď je čerstvé ovocie, k nim pripravujem sladkú ovocnú omáčku, napríklad jahodovú, alebo ríbezľovú!
21. AUG 2014
INGREDIENCIE:
- 250 g hrudkového tvarohu (1 balenie)
- 80 g pohánkovej krupice
- 1 vajíčko
- štipka soli
- cca 2 PL hnedého nerafinovaného cukru
Na posýpku:
- drvený ľan
- mleté vlašské orechy
- mandľové lupienky, alebo čo doma nájdete (môžete ich posypať aj nasucho opraženou strúhankou, ja ju však nepoužívam, preto som opražila všetky oriešky, ktoré som doma našla)
- plus roztopené maslo
POSTUP:
Vajíčko, pohánkovú krupicu a tvaroh zmiešame spolu (najlepšie rukou). Vznikne nám krásne tvarovateľné cesto, z ktorého potom gúľame guličky. Z jednej dávky vznikne cca 15 väčších, odporúčam však robiť menšie. Tie veľké majú po uvarení trocha tuhú konzistenciu. Hádžeme do vriacej vody a varíme cca 5-8 minút, po vyplávaní navrch sú hotové. Nasucho opražíme oriešky na posýpku. Na záver polejeme roztopeným maslom a na tanierik pridáme džem alebo omáčku z čerstvého ovocia.
Odporúčame:
Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich?
Naša krv prezrádza, ako sa stravovať?
Recepty: http://www.fitrecepty.com/news/tvarohovo-pohankove-gulicky/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)