Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou
Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?
Ingrediencie:
- 1kg marhúľ
- 1 banán na zahustenie
- 1 ČL stévie alebo 2-3 ČL medu
- korenie podľa chuti (ja som použila zázvor a škoricu)
Postup:
Ovocie rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme stéviu a koreniny, alebo bylinky podľa toho, čo máme radi a takto pripravenú kašu rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Najlepšie to ide s kuchynským štetcom, ale ak ho nemáte doma, skúste aj s príborovým nožom. Hlavne nenechávajte nikde dierky alebo prázdne miesta, vypomstí sa vám to pri rolovaní kože: začne sa trhať. Sušte v rúre na 80 stupňov Celzia cca 12-14hodín v závislosti od šťavňatosti ovocia, alebo keď vonku svieti horúce slnko, nechajte to pod sitom vyschnúť. Uchovávame v sklenenej uzatvárateľnej nádobe alebo v celofáne, vydrží tak aj 3-4 mesiace.
Odporúčame prečítať:
Sladiť a nepribrať? Žiadny problém
Slaďte zdravšie! Cukor má veľa zdravých alternatív
Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/07/23/ovocna-koza/#more-1983