Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou

Ak neviete, čo s prebytočným ovocím, skúste si z neho pripraviť ovocnú kožu. Zaujímavá sladkosť, čo poviete?

Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou
9. AUG 2014

Ingrediencie:

  • 1kg marhúľ
  • 1 banán na zahustenie
  • 1 ČL stévie alebo 2-3 ČL medu
  • korenie podľa chuti (ja som použila zázvor a škoricu)

Postup:

Ovocie rozmixujeme na hladkú kašu, pridáme stéviu a koreniny, alebo bylinky podľa toho, čo máme radi a takto pripravenú kašu rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Najlepšie to ide s kuchynským štetcom, ale ak ho nemáte doma, skúste aj s príborovým nožom. Hlavne nenechávajte nikde dierky alebo prázdne miesta, vypomstí sa vám to pri rolovaní kože: začne sa trhať. Sušte v rúre na 80 stupňov Celzia cca 12-14hodín v závislosti od šťavňatosti ovocia, alebo keď vonku svieti horúce slnko, nechajte to pod sitom vyschnúť. Uchovávame v sklenenej uzatvárateľnej nádobe alebo v celofáne, vydrží tak aj 3-4 mesiace.

Odporúčame prečítať:

Sladiť a nepribrať? Žiadny problém

Slaďte zdravšie! Cukor má veľa zdravých alternatív

 

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/07/23/ovocna-koza/#more-1983

 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Marhuľová ovocná koža so zázvorom a škoricou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.