Cukinové raňajkové lievance
Sú ľahké, nadýchané a s malým množstvom cukru. To preto, aby ste ho potom mohli nahradiť napríklad javorovým sirupom.
Doba prípravy: 20 minút
Recept pre 2-3 osoby
Potrebujeme:
- 100 g nastrúhanej cukiny
- 2 veľké vajíčka
- 3 pol.lyžice oleja
- 2 pol. lyžice trstinového cukru, alebo medu
- 4 polievkové lyžice cmaru alebo (2 PL mlieka s 2 PL bieleho jogurtu)
- 130 g špaldovej celozrnnej múky
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- cca 2 štipky nastrúhaného muškátového orieška
Postup:
Vo veľkej miske mixérom zmiešame 2 vajíčka, 3 PL oleja a 2 PL cukru alebo medu. Potom vareškou primiešame nahrubo nastrúhanú cukinu. V ďalšej miske spolu zmiešame suché ingredience: 130 g múky, 1/4 ČL soli, 1 ČJ sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 2 štipky nastrúhaného muškátového orieška. Teraz múkovú zmes primiešame do tekutej a lievancové cesto je pripravené na misiu.
Lievance z každej strany opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla. Nie dlho, aby ostali nadýchané a vláčne. Servírujeme napr. s cottage cheesom a sezónnym ovocím.
Odporúčame prečítať:
Prečo zaradiť špaldu do svojho jedálnička
Strava, ktorá podporuje náš mozog