Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Baklažánové rolky s kozím syrom

Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov,  že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.

Baklažánové rolky s kozím syrom
19. AUG 2014

Potrebujeme pre 4 osoby:

  • 2 veľké baklažány
  • 15 ks zelená a fialová bazalka
  • 200 g kozí syr čerstvý
  • olivový olej
  • soľ
  • 100 g parmezán strúhaný, alebo tvrdý kozí syr na posypanie

Na prípravu omáčky:

  • 2 cibule (jednu červenú a jednu šalotku alebo aj bielu)
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 800 g kvalitné lúpané paradajky krájané (alebo si môžete paradajky spariť horúcou vodou, ošúpať a nakrájať)
  • bobkový list
  • korenie
  • soľ

Postup: 

Pripravíme si omáčku  tak, že na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, zalejeme paradajkami, pridáme bobkový list, ochutíme soľou a korením a krátko povaríme cca 20 minút.Medzitým nakrájame baklažán pozdĺžne na plátky, osolíme, necháme postáť 5 minút a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Ja prebytočný olej odsajem tak, že opečený baklažán položím na chlieb, ale môžete použiť aj servítku. Na každý opečený plátok položíme kozí syr, lístok bazalky a zaviniem. Poukladáme tesne vedľa seba do keramickej misy či pekáča a zalejeme paradajkovou omáčkou. Povrch posypeme strúhaným syrom a pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 30 minút. Baklažán po zavinutí netreba veľmi ochucovať, ale kto chce pikantnú verziu, môže použiť chilli alebo korenie. V tomto recepte veľmi vyniknú chute paradajok a baklažánu v kombinácii s bazalkou a olivovým olejom, preto naozaj netreba veľmi dochucovať.

Odporúčame prečítať: 

5 základných pravidiel grilovania

Prečo v strave uprednostniť celozrnné obilniny

 

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/06/12/baklazanove-rolky-s-kozim-syrom/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažánové rolky s kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.