Rybie špenátové tofu karbonátky
Špenát a tofu? Výborná kombinácia!
1. AUG 2014
Na prípravu potrebujeme:
- 100g filetovanej tresky
- 100g mrazeného listového špenátu
- 1 červenú papriku
- 1PL petržlenovej vňate
- 3 PL kopcovité celozrnnej múky
- 2 žĺtka
- 1/2 bieleho tofu prírodného
- olivový olej
- soľ
- korenie
- chilli
Postup prípravy:
Rybu nakrájame na úplne malé kúsky. Uvaríme špenát a okoreníme ho. Dáme do misy rybu, špenát, pridáme papriku nakrájanú na kocky, vňať, múku, žĺtka, tofu nakrájané na malé kocky, ochutíme korením a poriadne premiešame, aby vznikla hustá masa. Potom rukami masnými od oleja tvarujeme guľky, z ktorých na rozpálenej panvici s olivovým olejom urobíme placky. Jednoducho ich "obracačkou" pritlačíme o dno. Opečieme a konzumujeme. Ja som si ich dala s čerstvým tofu a zelenými šalátovými listami.
Odporúčame prečítať:
5 faktov, ktoré by ste mali vedieť o sóji
Naša krv prezrádza, ako sa stravovať
Zdroj: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-obedy/masite-jedla/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)