Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Zeleninový špaldový quiche

Minulý víkend som piekla „kolaudačný“ zeleninový koláč v novej rúre z toho, čo som našla na záhrade (teda okrem špargle) a do polhodiny sa zjedol.

Zeleninový špaldový quiche
12. AUG 2014

Cesto:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 160 g masla
  • soľ
  • cca 7-8 PL studenej vody

Plnka:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 140 g strúhaného syra (chedar, alebo kozí syr)
  • 4 vajcia
  • zelenina podľa chuti (ja som použila špargľu, rajčiny a špenát)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok masla
  • bylinky (u mňa vyhral kôpor a petržlen)
  • soľ, korenie

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť v chladničke na cca 1 hodinku. Medzitým si v miske rozšľaháme vajcia, pridáme syr, šľahačku, bylinky, dochutíme soľou a korením. Špargľu ošúpeme, odrežeme drevnaté konce (cca 1 cm) a varíme v osolenej vode spolu s kúskom masla cca 5 minút. Rajčiny nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme špenát a restujeme, pokiaľ nie je al dente.

Pripravené cesto rozvaľkáme na plát, vystelieme ním tortovú, alebo koláčovú formu, poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou a dáme zapiecť na 180 stupňov Celzia na cca 10-15 minút. Potom na cesto vylejeme šlahačkovú zmes a navrch poukladáme zeleninu. Koláč pečieme, pokým nie je zlatistý.

Necháme ho vychladnúť aspoň 1-2 hodiny, keď je vlažný, lepšie sa krája.

Odporúčame prečítať:

Čo potrebujeme jesť, keď rysujeme

Hlavné chyby v zdravej výžive

 

Zdroj receptu: http://foodbloger.com/2014/06/03/zeleninovy-spaldovy-quiche/#more-1970

Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninový špaldový quiche

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.