Mrkvová nátierka so sezamom
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
17. AUG 2014
Čo budete potrebovať na nátierku:
- 400g sladšej mrkvy, karotky
- 15g jarnej cibuľky
- šťava z jednej limetky prípadne citróna
- 2 lyžice sezamových semiačok
- petržlenovú vňať
- 2-3 čajové lyžičky sezamovej pasty (tahini podľa chuti)
- soľ, korenie, mletý koriander
Príprava:
Mrkvu očistite, nakrájajte na kolieska cca 1 cm hrubé a varte na miernom plameni cca 10 minút. Mrkva nemá byť rozvarená, ale uvarená „al dente“. Po uvarení zlejte vodu a nechajte trochu vychladnúť. Medzitým nakrájajte najemno cibuľku a petržlenovú vňať. V mixéri rozmixujte mrkvu na pyré, pridajte cibuľku, petržlenovú vňať a dochuťte šťavou z limetky, tahini pastou, soľou, korením a koriandrom. Sezamové semiačka opražte na suchej panvici. Podávajte najlepšie s čerstvým ražným chlebíkom, zeleninou, posypané opraženým sezamom.
Odporúčame prečítať:
Listová zelenina ako liek
Naša krv prezrádza, ako sa stravovať
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1860
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (Mister GC)
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)