Túto polievku si zamilujete pre jej originálnu chuť.
Nebaví vás stále variť tie isté polievky? Máme pre vás príjemné osvieženie.
Pór patrí do rovnakej rodiny ako cesnak a cibuľa. To znamená, že pri krájaní alebo rozpučení sa aktivuje látka allicín
Mrkva v kombinácii so zázvorom chutí nezabudnuteľne.
Pri tejto skvelej polievke v raw verzii si ani nespomeniete na chlieb, ktorý by sa v nej mal podľa originálneho receptu rozmixovať.
Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre tvorbu nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.
Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov, ktoré spôsobujú aj jej žltooranžovú farbu. Tieto rastlinné chemikálie sú momentálne skúmané kvôli ich účinkom pri cukrovke a rakovine prostaty.
Brokolica je plná antioxidantov a chutí skvelo v akejkoľvek podobe.
Zdravá, chutná a pomerne rýchlo hotová. Presne taká je jačmenná polievka so zeleninoua mandľovým mliekom.
Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín.
Vegáni si ho môžu dochutiť sójovým jogurtom, vegetariáni gréckym.
Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny. Betaín takisto môže pomôcť znížiť hladinu homocysteínu a tým je prospešný pre srdcovocievny a nervový systém.
V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.
Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutnali a mali skvelý pocit nasýtenia.
Tekvicovo-paprikový krém skvelo chutí, keď je ešte teplý a je posypaný semienkami z granátového jablka.
Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.
Neviete, čo s tekvicou? Skúste túto raw polievku s kokosovým mliekom.