Tekvicovo-paprikovy krém s hubami
Tekvicovo-paprikový krém skvelo chutí, keď je ešte teplý a je posypaný semienkami z granátového jablka.
Suroviny na 4 porcie:
- 200 g nakrájanej maslovej tekvice
- 2 žlté sladké papriky
- 200 g šampiňónov
- 200 ml kokosového krému
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL sladkého kari korenia
- kôra z 1 citróna
- vanilkový prášok
- škorica
- soľ, korenie
- granátové jablko a petržlen na ozdobu
Príprava:
Tekvicu a sladkú papriku opečieme v rúre na 20 minút pri 180 °C. Medzitým si pripravíme huby: očistíme ich a pokrájame vertikálne, každý kus na 4 časti. Na stredne veľkej panvici rozpustíme 1 čajovú lyžičku kokosového oleja. Pridáme huby a soľ. Prikryjeme a varíme po dobu asi 5 minút. Potom huby odstavíme.
Na prípravu krému použijeme upečenú tekvicu a vyčistenú upečenú žltú papriku, ktoré spolu rozmixujeme v mixéri. Pridáme citrónovú kôru a kokosový krém a všetko spolu dobre rozmixujeme dohladka. Potom krém vylejeme do panvice a varíme na malom ohni 2 minúty. Pridáme kurkumu, sladké kari korenie, vanilkový prášok, soľ a korenie a povaríme ešte 8 minút.
Servírujeme tak, že na tanier nalejeme krém a do stredu lyžicou poukladáme šampiňóny. Vrch posypeme semienkami z granátového jablka a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ešte teplé.