Vietnamská kuracia polievka
Túto polievku si zamilujete pre jej originálnu chuť.
Suroviny:
- 1 kg kuracích trupov (pridali sme aj stehno a kuracie mäso)
- 100 g cibule
- 3 ks badyánu
- 2-3 cm kúsok zázvoru
- kúsok celej škorice
- 5-6 ks hrebíčkov
- soľ, čierne korenie, nové korenie
- citrón
- ryžový ocot
- čerstvá jarná cibuľka
- mungo klíčky
- ryžové rezance (30-50 g na porciu)
Postup:
Kuracie trupy poriadne umyte a dajte variť do primeraného množstva studenej vody. Na rozpálenej panvici opečte nasucho všetko korenie, zázvor a aj cibuľu, ktorú ste rozrezali na polovice (netreba ju šúpať, len umyť). Polievku pomaly varte pod pokrievkou tak, aby vývar nevrel, lebo nebude číry. Po 30-tich minútach varenia pridajte lyžicu soli, vložte do hrnca obe polovice cibule a korenie. Je praktické dať opečené koreniny do vrecúška na čaj, ľahko ho vyberiete z vývaru. Vývar varte minimálne 2-3 hodiny, aby bol poriadne tuhý a výživný. Rezance uvarte podľa návodu.
Servírovanie:
Rezance vložte do väčších misiek, ktoré ste vopred nahriali. Pridajte mäso, ktoré ste obrali z uvareného kuraťa, pridajte nakrájanú cibuľku aj s vňaťou, ktorú môžete nahradiť aj pažítkou, alebo pórom. Dochuťte lyžicou kvalitnej rybacej omáčky, prípadne ryžovým octom, citrónom alebo limetkou. Môžete pridať hrsť mungo klíčkov. Pre tých, ktorí majú radi ostrejšie jedlá, odporúčame pridať čerstvú chilli papričku. Polievka sa obvykle je paličkami, ale môžete si pomáhať lyžicou, alebo lyžicou a vidličkou, lebo rezance sú dlhé.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku