7. APR 2015

Hrášková polievka

Hrášok obsahuje nielen kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre tvorbu nových buniek, ale obsahuje aj vitamín K, ktorý je nevyhnutný pre zrážanlivosť krvi.
 

Suroviny:

  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 2 stredne veľké póry
  • 1 strúčik cesnaku (rozpučený)
  • 2 hrnčeky zeleninového bujónu 
  • 3 hrnčeky mrazeného, alebo čerstvého hrášku
  • 1 lyžička estragónu, alebo mäty
  • 3 reďkvičky (pokrájané na jemné plátky)

Postup:

V hrnci zohrejte olej a pridajte pór, opražte asi 8 minút a pridajte cesnak spolu so zeleninovým bujónom a vodou, priveďte do varu. Po 10 minútach varenia pridajte hrášok a povarte asi 1 minútu. V mixéri potom rozmixujte spolu s estragónom na krémovú polievku. Podávajte ozdobené s plátkami reďkovky.

Odporúčame prečítať: Polievka z pečenej cvikle

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/hraskova-polievka/


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hrášková polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.