Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Fazuľová azuki polievka

Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín. 

Fazuľová Azuki polievka
6. FEB 2015

Suroviny:

  • 250 g fazule azuki
  • 5 cm riasy kombu
  • 250 ml smotany (ryžová, ovsená)
  • korenie podľa chuti (bobkový list, kardamon, saturejka, ligurček, majorán, horčičné semienko, garam masala, šalvia, rozmarín: fantázii sa medze nekladú, ja dávam vždy inú kombináciu)
  • korenie Asafoetida (na elimináciu črevných plynov)
  • 3 strúčiky cesnaku

Postup:

Fazuľu prepláchneme a necháme cez noc namočenú vo vode. Azuki je asi jediná fazuľa, ktorá sa môže variť v tej istej vode, v ktorej sa namáčala. Pridáme riasu kombu, korenie a varíme 1,5 až 2 hodiny. Tesne pred dovarením pridáme smotanu, necháme zovrieť. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou alebo sójovou omáčkou a vypneme. Pri podávaní môžeme ozdobiť petržlenovou alebo inou vňaťou.

Odporúčame prečítať: Fazuľová krémová polievka

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/fazulova-azuki-polievka/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fazuľová azuki polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.