Fazuľová azuki polievka
Azuki fazuľa je veľmi obľúbená v Číne a Japonsku. Je ľahko stráviteľná a nespôsobuje silné nadúvanie ako väčšina strukovín.
6. FEB 2015
Suroviny:
- 250 g fazule azuki
- 5 cm riasy kombu
- 250 ml smotany (ryžová, ovsená)
- korenie podľa chuti (bobkový list, kardamon, saturejka, ligurček, majorán, horčičné semienko, garam masala, šalvia, rozmarín: fantázii sa medze nekladú, ja dávam vždy inú kombináciu)
- korenie Asafoetida (na elimináciu črevných plynov)
- 3 strúčiky cesnaku
Postup:
Fazuľu prepláchneme a necháme cez noc namočenú vo vode. Azuki je asi jediná fazuľa, ktorá sa môže variť v tej istej vode, v ktorej sa namáčala. Pridáme riasu kombu, korenie a varíme 1,5 až 2 hodiny. Tesne pred dovarením pridáme smotanu, necháme zovrieť. Ak treba, dochutíme citrónovou šťavou alebo sójovou omáčkou a vypneme. Pri podávaní môžeme ozdobiť petržlenovou alebo inou vňaťou.
Odporúčame prečítať: Fazuľová krémová polievka
Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/fazulova-azuki-polievka/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)