Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom
V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.
18. JAN 2015
Potrebujeme:
- 250 g fazule (4 druhy fazule som namočila na noc: adzuky, biela, strakatá a červená)
- jeden menší pór
- 200 g hlivy ustricovitej
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL nakladaného cesnaku, alebo medvedieho cesnaku
- 1 ČL kurkumy
- 4 PL olivového oleja
- v mažiari roztlačená ČL horčicových semienok a koriandru
- 1/2 ČL lyžičky mletej rasce
- 2 bobkové listy
- 1 červená cibuľa
- 100 g jačmenných krúpov
- 80 g sušeného hrachu
- 1 lyžica sušenej koreňovej zeleniny (zmes), môžete použiť solčanku
- soľ
- mleté korenie z mlynčeka
Postup:
Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme koreniny a kurkumu, nasekanú červenú cibuľu a cesnak, pór nakrájaný na kolieska a krátko orestejume. Pridáme hlivu nakrájanú na tenké pásiky. Cca 5 minút restujeme. Namočenú fazuľu opláchneme a pridáme do hrnca. Pridáme opláchnuté krúpy, hrach a bobkový list a sušenú koreňovú zeleninu. Zalejeme vodou. Varíme, kým fazuľa nie je mäkká. Pred dovarením dosolíme, okoreníme a primiešame lyžicu cesnaku. Ja som pridala ešte aj lyžicu nasekanej petržlenovej vňate. Jeme bez chleba!
Odporúčame prečítať: Kuskusové rizoto s proteínmi
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/01/10/strukovinovo-hlivova-polievka-kurkumou-cesnakom/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)