Recept pre 3-4 osoby
Potrebujeme:
- 1 kg paradajok
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 veľké šalotky (alebo cibule)
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 1 PL agáve sirupu
- hrsť čerstvých bazalkových lístkov
- soľ, korenie
- olivový olej
Postup:
Opäť jeden z veľmi jednoduchých receptov. Na papier na pečenie dáme piecť posolené, okorenené a olivovým olejom pokvapkané polky paradajok (rezom smerom nadol), cesnak a šalotky. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 35-40 minút. Po aspoň miernom vychladnutí obsah premiestnime do mixéra. Pridáme polievkovú lyžicu agáve sirupu, za hrsť bazalkových lístkov a 0,5 litra zeleninového vývaru. Paradajky nemusíme vopred zbavovať šupiek, mixér si s nimi poradí. Aj preto sme radšej zvolili robot ako ponorný mixér, ale myslíme, že aj ten úlohu splní. Podávame ozdobenú čerstvou bazalkou.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)