25. JUL 2015

Vietnamská kuracia polievka

Túto polievku si zamilujete pre jej originálnu chuť. 

Suroviny: 

  • 1 kg kuracích trupov (pridali sme aj stehno a kuracie mäso)
  • 100 g cibule
  • 3 ks badyánu
  • 2-3 cm kúsok zázvoru
  • kúsok celej škorice
  • 5-6 ks hrebíčkov
  • soľ, čierne korenie, nové korenie
  • citrón
  • ryžový ocot
  • čerstvá jarná cibuľka
  • mungo klíčky
  • ryžové rezance (30-50 g na porciu)

Postup:

Kuracie trupy poriadne umyte a dajte variť do primeraného množstva studenej vody.  Na rozpálenej panvici opečte nasucho všetko korenie, zázvor a aj cibuľu, ktorú ste rozrezali na polovice (netreba ju šúpať, len umyť). Polievku pomaly varte pod pokrievkou tak, aby vývar nevrel, lebo nebude číry. Po 30-tich minútach varenia pridajte lyžicu soli, vložte do hrnca obe polovice cibule a korenie. Je praktické dať opečené koreniny do vrecúška na čaj, ľahko ho vyberiete z vývaru. Vývar varte minimálne 2-3 hodiny, aby bol poriadne tuhý a výživný. Rezance uvarte podľa návodu. 

Servírovanie: 

Rezance vložte do väčších misiek, ktoré ste vopred nahriali. Pridajte mäso, ktoré ste obrali z uvareného kuraťa, pridajte nakrájanú  cibuľku aj s vňaťou, ktorú môžete nahradiť aj pažítkou, alebo pórom. Dochuťte lyžicou kvalitnej rybacej omáčky, prípadne ryžovým octom, citrónom alebo limetkou. Môžete pridať hrsť mungo klíčkov. Pre tých, ktorí majú radi ostrejšie jedlá, odporúčame pridať čerstvú chilli papričku. Polievka sa obvykle je paličkami, ale môžete si pomáhať lyžicou, alebo lyžicou a vidličkou, lebo rezance sú dlhé.

Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hrášková polievkaHrášková polievka

 

 

 

Polievka z pečenej cviklePolievka z pečenej cvikle

 

 

Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniakuKarfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku

 

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Vietnamská kuracia polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.