24. JUN 2015

Pórová polievka

Pór patrí do rovnakej rodiny ako cesnak a cibuľa. To znamená, že pri krájaní alebo rozpučení sa aktivuje látka allicín

Suroviny:

  • 4 póry
  • 4 uvarené zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 250 ml zeleninového bujónu alebo vody
  • 1 ČL sušeného tymiánu a rozmarínu

Postup:

Pór pokrájame na kolieska a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme soľ, rozpučený cesnak, bylinky a bujón a privedieme do varu. Pridáme zemiaky a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké, teda cca 20 minút. Necháme krátko vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom na krémovú konzistenciu. Pri podávaní ozdobíme zelenými lístkami.

Zdroj: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Brokolicová polievka so syrovým čipsomBrokolicová polievka so syrovým čipsom

 

 
 

Fazuľová krémová polievkaFazuľová krémová polievka

 

 

 

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkouParadajková polievka s chrumkavou fazuľkou


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pórová polievka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.