Studená polievka
V lete je studená polievka príjemným osviežením.
Suroviny:
- 500 ml dobrého hustého jogurtu
- 4 ks stredne veľkých zemiakov
- 400 g očistenej šalátovej uhorky
- 2 ks cibuľky
- 6 ks reďkoviek
- zväzok čerstvého kôpru
- soľ, korenie, balsamico ocot biely (resp. citrón)
- štipku cukru
- 2 ks vajíčok (alebo 6 ks prepeličích vajec)
- vodu
Postup:
Zemiaky očistite, nakrájajte a varte v osolenej vode, do ktorej ste pridali lyžičku octu, aby sa nerozvarili. Keď sú uvarené nechajte ich scedené ochladiť. Očistite uhorku a nakrájajte ju na drobné kocky. Cibuľku nakrájajte nadrobno aj s vňaťou, reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Jogurt dajte do väčšej misy, pridajte do neho zeleninu, osoľte, okoreňte a dajte lyžicu octu a čajovú lyžičku cukru. Premiešajte a doplňte studenými varenými zemiakmi. Všetko premiešajte a dolejte toľko vody, aby ste mali hustejšiu polievku. Nasekajte najemno čerstvý kôpor a primiešajte ho k polievke. Nechajte v chladničke niekoľko hodín. Vajcia uvarte natvrdo. Pred podávaním pridajte do polievky nakrájané vajíčka a podľa chuti ešte cibuľku, reďkovky, alebo kôpor.
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Najlepšia letná polievka na studeno