Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Tekvica je skvelý zdroj karotenoidov, ktoré spôsobujú aj jej žltooranžovú farbu. Tieto rastlinné chemikálie sú momentálne skúmané kvôli ich účinkom pri cukrovke a rakovine prostaty.
Suroviny:
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 2 čajové lyžice muškátového orechu
- 1 čajová lyžica škorice
- 1,5 cm kúsok zázvoru, postrúhaného
- 1 čajová lyžica kurkumy
- quinoa
- tekvicové semienka
Postup:
Tekvicu umyjeme, očistíme zvnútra od semienok, pokrájame na mesiačiky, uložíme na plech, podlejeme trochou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 až 20 minút. Keď je tekvica mäkká, tak ju premiestnime do hrnca, pridáme kokosové mlieko a rozmixujeme ju ponorným mixérom na krém. Ak chcete redšiu konzistenciu, tak dolejte vodu podľa potreby. Pridáme koreniny a necháme prejsť varom. Môžeme podávať s quinou a tekvicovými semienkami ako prílohou namiesto cestovín.
Odporúčame prečítať: Tekvicová polievka s červenou šošovicou na kokosovom oleji
Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/tekvicova-polievka-s-kokosovym-mliekom/