Teplé raw gaspacho
Pri tejto skvelej polievke v raw verzii si ani nespomeniete na chlieb, ktorý by sa v nej mal podľa originálneho receptu rozmixovať.
30. APR 2015
Suroviny:
- 2 čerstvé paradajky
- 1/2 šalátovej uhorky
- asi 10 cm kúsok novej cibuľky
- 1ks červenej papriky
- 1/2 strúčika cesnaku
- 10 ks sušených paradajok
- štipka kurkumy
- štipka himalájskej soli
- 2 ČL tamari (nemusí byť)
- štipka chilli papričky (každý podľa znesiteľnosti)
- štipka korenia
- poriadna hrsť bazalky
- niekoľko lístkov koriandru
- niekoľko lístkov petržlenovej vňate
- tekvicový olej extra panenský
- tekvicové semiačka
- 1 l čistej vody
Postup prípravy:
Celý recept pripravujeme vo vitamixe. Všetko doň vložíme, zalejeme čistou vodou a mixujeme približne 5 minút. Počas mixovania je dobré ochutnávať a prípadne pridávať, čo chýba. Soľ, korenie, chilli, sušenú paradajku atď. Ak máte radi redšie polievky, pridajte počas mixovania viac vody a dochucujte. Polievka sa vo vitamixe ohreje na cca 40 stupňov Celzia. Na záver polievku nalejeme do taniera, jemne ju pokvapkáme tekvicovým olejom a doplníme tekvicovými semiačkami.
Odporúčame prečítať: Raw závitky
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/raw-gaspacho-/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)