Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100
Vegánsky červený boršč
26
JAN
Vegánsky červený boršč

Vegáni si ho môžu dochutiť sójovým jogurtom, vegetariáni gréckym.

Celý článok
Polievka z pečenej cvikle
Polievka z pečenej cvikle
25
JAN

Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a  podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny. Betaín takisto môže pomôcť znížiť hladinu homocysteínu a tým je prospešný pre srdcovocievny a nervový systém.

Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom
Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom
18
JAN

V tomto recepte použijete štyri druhy fazule.

Minestrone s divokou ryžou
Minestrone s divokou ryžou
29
DEC

Vonku sa už riadne ochladilo, a tak je vhodné jesť niečo, čo by nás zahrialo, na čom by sme si pochutnali a mali skvelý pocit nasýtenia.

Tekvicovo-paprikovy krém s hubami
Tekvicovo-paprikovy krem s hubami
15
DEC

Tekvicovo-paprikový krém skvelo chutí, keď je ešte teplý a je posypaný semienkami z granátového jablka.

Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku
Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku
8
DEC

Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.

Raw tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Raw tekvicová polievka s kokosovým mliekom
6
DEC

Neviete, čo s tekvicou? Skúste túto raw polievku s kokosovým mliekom. 

Karfiolový krém s domácim pestom
Karfiolový krém s domácim pestom
19
NOV

Karfiolový krém vám bude chutiť s pestom z medvedieho cesnaku.

Krémová pórovo-cícerová polievka podľa Jamieho Olivera
Krémová pórovo-cícerová polievka podľa Jamieho Olivera
11
NOV

Cícer sa čoraz častejšie objavuje v našom jedálničku. Je chutný, zdravý a možno z neho pripraviť množstvo jedál. 

Legendárna Minestrone
Legendárna MINESTRONE
2
NOV

Na jeseň či v zime nás príjemne zahreje, na jar a v lete zas príjemne osvieži. Čarovná to polievočka. Tajuplná a u nás už legendárna.

Špenátová polievka
Špenátová polievka
31
OKT

Špenátová polievka sa hodí aj na jesenné dni. Pripravte si ju i vy.

Gaspacho
Gaspacho
18
OKT

Gaspacho je polievka, ktorá vás dostane svojou chuťou a jednoduchou prípravou. 

Voňavé kari s cícerom a šošovicou
Voňavé kari s cícerom a šošovicou
8
OKT

Už dlhšie sme testovali rôzne recepty na kari. Je ich naozaj neúrekom, čo je vlastne veľmi pekné, lebo toto jedlo ponúka množstvo priestoru pre vlastnú fantáziu. My vám dnes prinášame tú našu „bite me verziu“ a veríme, že vás očarí.

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou
Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou
7
OKT

Paradajková polievka je bohatým zdrojom lykopénu a s chrumkavou fazuľkou chutí výnimočne dobre. 

Polievka z pečených paradajok
Polievka z pečených paradajok
3
OKT

Tohto roku sme experimentovali s paradajkami čiernej farby, ktoré chutili sladko a inak ako červené.

Thajská kokosová zeleninová polievka
Thajská kokosová zeleninová polievka
24
SEP

Ak neviete, ako využiť niektoré ingrediencie, vyskúšajte túto thajskú kokosovú zeleninovú polievku, ktorá vás príjemne zahreje, aj zasýti. Ak ste skôr na mäso, pridajte do nej kúsky kuracích pŕs, alebo krevety.

Tekvicová hokkaido polievka
Tekvicová hokkaido polievka
23
SEP

Výhodou tekvíc hokkaido je, že v chladnejšom prostredí pivníc vydržia aj niekoľko mesiacov. Určite ste sa stretli s množstvom zaujímavých receptov tekvicových polievok, ale táto je výnimočná. 

Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek
Krémová polievka z cukety a žltých fazuliek
6
SEP

Pridávame recept na ľahkú a bylinkami prevoňanú krémovú polievku z cukety a žltých fazuliek. Nebojte sa improvizácie, ak nemáte radi fazuľky, použite zelený hrášok alebo bielu tekvicu.

Cviklový krém s bryndzovými šúľancami
Cviklový krém s bryndzovými šúľancami
4
SEP

Inšpiráciu na tento recept mi dala kamarátka, Evka Rizmanová, preto jej ho venujem. Trošku som si pôvodnú verziu prispôsobila vlastným chutiam a s výsledkom som bola mimoriadne spokojná.

 

Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mlieka
Krémová tekvicová polievka z bielej tekvice bez mlieka
11
AUG

Ak chcete trošku experimentovať, pridajte do polievky roztlačený cesnak, vznikne krásna krémová cesnačka! Podávajte s parmezánovými alebo cesnakovými krutónmi a s lístkami šalvie, je to zážitok pre oči aj chuťové poháriky.

 

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2980
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.