Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Hummus s gaštanovými tyčinkami
18
FEB
Hummus s gaštanovými tyčinkami

Hummus je pochúťka, ktorú milujú ľudia na celom svete. 

Celý článok
Špenátové pirôžky z celozrnnej špaldovej múky
Špenátové pirôžky zcelozrnnej špaldovej múky
15
FEB

Špenát je plný železa a ďalších živín. V kombinácii so špaldovou múkou si z neho môžete pripraviť aj chutné pirohy.

Cuketové placky s bryndzou
Cuketové placky s bryndzou (bezlepkové)
12
FEB

Aj vyprážané jedlá môžu byť zdravé. Ak milujete placky, pripravte si ich na kokosovom oleji. 

Kuracie rizoto s hubami, kurkumou a kokosom
Kuracie rizoto s hribami kurkumou a kokosom + bananovy chlebík.
8
FEB

Netradičné, ale veľmi chutné spojenie húb, kurkumy a kokosu poteší chuťové poháriky. 

Ryžové guľôčky s mozzarelou a domácim chutney
Ryžové guľôčky s mozzarelou a domácim chutney
20
JAN

Ak hľadáte spôsob, ako mať v práci kvalitné jedlo na obed, jednou z možností je navariť si ho doma a zobrať so sebou v dóze.

Vegánsky burger snov
Vegánsky burger snov
12
JAN

Máte chuť na burger? Dajte si tento!

Šalát z kuskusu
Šalát z kuskusu
28
DEC

Popri náročnej full-time práci veľakrát neostáva čas na jedlo, a tak nás často zachráni bageta, sladkosti a v tom lepšom prípade aj niečo zdravšie ako napríklad banán.

Tradično-netradičný sviatočný zemiakový šalát
Tradično-netradičný sviatočný zemiakový šalát
24
DEC

Vianočný zemiakový šalát je asi slabosť každého z nás. Dáte si prvú lyžičku a neviete prestať. 

Teplý kelový šalát s jablkom a nahým ovsom
Teplý kelový šalát s jablkom a nahým ovsom
16
DEC

Tento recept je veľmi jednoduchý, takmer sa nevarí. Na využitie provitamínu A potrebujeme  tukovú zložku, keďže je rozpustný v tukoch.

Pohánkové hniezdo
Pohánkové hniezdo
25
NOV

Pohánku som varievala už od môjho detstva, pretože vUkrajine sa pohánka ako obilnina bežne používa na varenie spolu s pšenom, jačmeňom a surovým obilím. 

Zapekané papriky s masovo-zeleninovým ragú
Zapekanépapriky s masovo - zeleninovýmragú
24
NOV

Paprika je plná živín. Pripravte si ju menej tradične. 

Čili špagety so zelerovým pestom
Chilli špagety so zelerovým pestom
22
NOV

Čili papričky sú zdravé, tak prečo nimi nedochutiť napríklad špagety? 

Makové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy
VÝŽMakové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy
21
NOV

Obdobie jesene bolo vždy sezónou slivkových knedlí a slivkových koláčov. 

Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
Pečená treska so špenátom a tekvicou hokaido
15
NOV

Ak rozmýšlate nad tým, čo ľahké a zdravé si dať na obed či večeru, ste tu správne. 

Plnené domáce placky so zelerovými hranolkami
Plnené domáce placky so zelerovými hranolkami
4
NOV

Priznáme sa bez mučenia, že pri pohľade na oku lahodiaci burger sa nám niekedy aj zbehnú slinky. Táto skutočnosť nás inšpirovala k trošku zdravšej a najmä vegetariánskej alternatíve “fast foodovania”. 

Výživná musaka s pečenými batátmi a baklažánom
Výživná musaka s pečenými batátmi a baklažánom
23
OKT

Batáty nám vraj ohrievajú žalúdok, posilňujú vnútorné orgány a vďaka vysokému zastúpeniu vitamínov a minerálov sa batát nazýva aj „štartér“ imunity.

Quinoa "zapekanec"
Quinoa
15
OKT

Zbožňujem quinou, je to obilnina, ktorá sa dá uvariť a pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Či už ako zdravá príloha (plná vitamínov, vápnika a belkovín) alebo ako samostatné jedlo naslano alebo nasladko.

Paprika plnená pohánkou
Paprika plnená pohánkou
14
OKT

Pohánka je bohatá na flavonoid rutín, ktorý posilňuje krvné cievy a je preto vhodný pri kŕčových žilách a popraskaných cievkach. Zároveň môže byť užitočný pri vysokom krvnom tlaku a kôrnatení ciev. O rutíne sa hovorí aj to, že môže pomôcť zlepšiť náladu pri depresiách.

Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán
27
SEP

Príprava je veľmi krátka a celé varenie stojí človeka len málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. Je zdravé, ľahké a, samozrejme, veľmi chutné.

Bio kura na paprike so špaldovo-špenátovými haluškami
Bio kura na paprike so špaldovo - špenátovými haluškami
25
SEP

Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.

Zvoľte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Ďalšia strana
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2711
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.