Hrášková kaša s restovanou mrkvou a tymianom
Túto kašu si pripravím vždy, keď mám chuť na niečo sýte, a keď cítim, že potrebujem „dobiť baterky“.
SUROVINY
- 1 šálka suchého hrachu (žltý)
- 4 šálky vody
- 2 menšie zemiaky
- 4 stredne veľké mrkvy
- soľ, čierne korenie
- pár vetvičiek tymianu
- olivový olej
- obyčajné maslo
POSTUP
Hrášok umyjeme, vysypeme do hrnca, a vlejeme vodu. Privedieme k varu, pridáme zemiaky nakrájané na drobné kúsky. Následne necháme variť na miernom ohni asi 45 minút – pokiaľ sa hrášok úplne nerozvarí. Tesne pred koncom pridáme soľ (podľa chuti), mleté čierne korenie, a asi 1 PL obyčajného masla, ktoré kašu krásne zjemní. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú zmes bez hrudiek. Na panvici zohrejeme olivový olej, a mrkvu na ňom opražíme spolu s vetvičkami tymiánu. Ako alternatívu namiesto mrkvy možete použit aj cibuľku, ktorú nakrájate najemno a speníte na oleji.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Neobsahuje lepok, teda ho môžu jesť aj celiatici a diabetikom tiež neublíži.
Exotická kaša s mangom a para orechami
Mango pomáha liečiť problémy súvisiace s pokožkou, sliznicami i zrakom.
Pohánková kaša s domácimi marhuľami
Pohánková kaša je ideálnou voľbou na raňajky.