Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Peperoni al forno – pečené papriky so sardelami

Pomerne rýchly a jednoduchý recept na pečené papriky pochádza z Talianska.

Peperoni al forno – pečené papriky so sardelkami
11. MAR 2016

SUROVINY

(na 4 porcie)

  • 6 ks mäsitých veľkých červených a žltých paprík
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 6 ks bazalkových lístkov
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • čierne korenie z mlynčeka
  • 10 ks sardelových filetov v oleji 
  • šťava z 1 citróna
  • 1 chilli paprička – nemusí  byť
  • 10 PL panenského olivového oleja
  • trocha balzamikového octu
  • soľ

POSTUP

Celé papriky umyjeme a rozložíme na plech, dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia  30 až 40 minút. Po upečení  necháme papriky vychladnúť, prípadne ich môžeme prekryť potravinárskou fóliou a necháme spariť – budú sa ľahšie šúpať. Z paprík dáme dolu povrchovú tenkú šupku, odstránime semienka a jaderník, nakrájame na väčšie pozdĺžne kúsky a dáme do porcelánovej misy.

Počas pečenia paprík si pripravíme marinádu. Do vysokej nádoby na mixovanie dáme sardelky, cesnak, citrónovú šťavu, chilli papričku, olej, korenie, soľ a zmixujeme na kašovitú konzistenciu. Ak chcete, môžete si pár filetiek nechať v celku na dekoráciu. Papriky polejeme zmesou a opatrne premiešame. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou a pokvapkáme balzamikom. V niektorých regiónoch pridávajú do tohto receptu šľahačku, ale v tejto forme bez mliečnej bielkoviny je možné papriky uchovať v chladničke až týždeň (v uzavretej nádobe).

Zdroj receptu: Silvia Horecká

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Teplý zemiakovo-šošovicový šalátTeplý zemiakovo-šošovicový šalát

Šosovica má veľa bielkovín a vysoký obsah vlákniny, takže vás spolu so zemiakmi nasýti. 

 

Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)Rajčinový šalát s mozzarellou (alebo tofu)

Jednoduché jedlo, ktoré skvele poslúži ako ľahký obed či večera. 

 

Zeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkomZeleninový šalát s quinoou, avokádom a vajíčkom

Ľahký šalát vhodný aj na obed. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Peperoni al forno – pečené papriky so sardelami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.