Vegánska cícerová panvička
Broňa Horváthová
Nepoznám nikoho, kto by nemal rád cícer.
20. MAR 2016
SUROVINY
Pre 2 osoby potrebujete
- 1 konzervu cíceru (400 g)
- 1/4 červenej papriky
- 1/4 žltej papriky
- 1/4 oranžovej papriky
- 1/4 zelenej papriky
- 5 až 6 šampiňónov
- balenie čerstvého špenátu
- 1 červená cibuľa
- hrsť koriandrovej vňate
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 balenie tofu
- 1 ČL mletého zázvoru
- 1 ČL mletého koriandru
- 1 ČL kumínu
- 2 PL citrónovej šťavy
- soľ
- olivový olej
POSTUP
Na olivovom oleji speníme cibuľku, na nej šampiňóny. Pridáme papriku a orestujeme. Potom pridáme cícer (zliaty). Prihodíme špenát, necháme ho mierne zvädnúť. Okoreníme zázvorom, koriandrom, kumínom. Osolíme. Polejeme citrónovou šťavou. Na záver pridáme tofu nakrájané na kocky, prehrejeme, opečieme a posypeme vňaťami.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013_01_01_archive.html
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cícer sa označuje ako bielkovinová bomba a odporúča sa konzumovať aspoň raz do týždňa.
Cícer v lahodnej paradajkovej omáčke s jasmínovou ružou
Cícer patrí medzi strukoviny, ktoré sú plné živín.
Zdravé a chutné fašírky na obed.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)