Indické tofu s garam masala, brokolicou a kuskusom
Ľahký obed alebo večeru môžete pripraviť aj z tofu, brokolice a ďalších ingrediencií.
Na prípravu 4 porcií potrebujeme
1 biele prírodné tofu, 1/2 väčšej hlávky brokolice (alebo 1 malú), 1 hrnček kuskusu celozrnného, 2 PL tekvicových semiačok, 1 PL korenia garam masala, 1 ČL karí korenia, 1 ČL kurkumy, 1 ČL soli,1 ČL trstinového cukru, 1 ČL balzamikovej glazúry, 1 sójovú alebo ovsenú smotanu, olej na potretie pekáča, 1 biely jogurt
Postup prípravy
Brokolicu si predvaríme v osolenej vode, potom ju zlejeme a opláchneme ľadovou vodou – tak ostane krásne zelená. Kuskus len na 2 minúty namočíme do vriacej osolenej vody, potom scedíme. Tofu si nakrájame na plátky. Marinádu pripravíme z garam masala, karí, kurkumy, soli, cukru, balzamika a sójovej smotany. Dobre premiešame a namočíme tofu. Marinujeme, kým sa nám nerozohreje rúra na 200 stupňov Celzia. Pekáč si potrieme olivovým olejom a naspodok vysypeme kuskus, potom brokolicu, na to tofu a celé to ešte zalejeme zvyšnou marinádou. Pečieme asi 20 minút. Po 10-tich minútach posypeme tekvicovými semiačkami a pečieme ešte ďalších 10 minút. Podávame mierne vychladené s bielym jogurtom.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom
Chutné, ľahké a rýchlo pripravené rizoto.
Pečená zelenina s fetou a šošovicovým pyré
Kuchynské pokusy a omyly mám najradšej!
Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií.