6. APR 2016

Pečená zelenina s fetou a šošovicovým pyré

Broňa Horváthová

Kuchynské pokusy a omyly mám najradšej! 

Pre 2 hladné osoby potrebujete

Na pyré 

  • 1 hrnček (klasický čajový) červenej šošovice
  • kúsok masla
  • olivový olej
  • šťava z polovice citróna
  • soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie

Na pečenú zeleninu

  • 1 menšiu cuketu
  • 6 – 8 šampiňónov
  • 4  6 cherry rajčín
  • 1/2 žltej papriky
  • 1/2 červenej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • fetu
  • olivový olej
  • soľ + čerstvo nadrvené čierne korenie
  • oregano


Postup

Šošovicu opláchnite pod tečúcou vodou, vsypte do hrnca a zalejte vodou. Nechajte variť asi 15 minút, kým nie je mäkká. K šošovici pridajte kúsok masla, trochu olivového oleja, citrónovú šťavu. Osoľte a okoreňte. Rozmixujte tyčovým mixérom na pyré.

Medzitým očistite a pokrájajte zeleninu. Rozložte ju na plech. Z olivového oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, soli a oregana vymiešajte zálievku. Zeleninu polejte olejovou zmesou a pečte cca 30 minút pri 180 °C. Päť minút pred dopečením posypte rozdrvenou fetou.

Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/11/pecena-zelenina-s-fetou-sosovicovym-pyre.html

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Krevety so zeleninou a omáčkou ponzuKrevety so zeleninou a omáčkou ponzu

Tento ľahký a chutný recept je stvorený na slnečné dni. 

 

 

Zapekané plnené paprikyZapekané plnené papriky

Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií. 

 

 

Krehký losos na bielom víneKrehký losos na bielom víne

Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená zelenina s fetou a šošovicovým pyré

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.