2. APR 2016

Zapekané plnené papriky

Tento recept sa skladá zo samých zdravých a chutných ingrediencií. 

Na prípravu 2 paprík potrebujeme

2 biele papriky, 1/2 červenej papriky, 1/2 baklažánu, 1/3 hrnčeka pšena, 1 hrnček kozieho syra nakrájaného na kocky, hrsť petržlenovej vňate, 1 PL parmezánu, soľ, čierne korenie, 3 PL olivovového oleja

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Papriku očistíme tak, že vyberieme stred a jadierka, natrieme ju olivovým olejom a dáme piecť asi na 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú červenú papriku, a tak isto nakrájaný baklažán. Posolíme, okoreníme, po dopečení primiešame petržlenovú vňať, uvarené pšeno podľa návodu a na kocky nakrájaný kozí syr. Po vybratí paprík ich necháme trošku postáť, naplníme ich zmesou. Orestujeme si 2 kolieska baklažánu, položíme na každú papriku 1 koliesko a posypeme parmezánom. Dáme do rúry ešte asi na 5 minút zapiecť a podávame.

Zdroj receptu: Natália Spišiaková

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Baklažánový baba ganoush alebo multinátierkaBaklažánový baba ganoush alebo multinátierka

Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám.

 

 

Nedeľný špaldový chlebíkŠpaldový chlebík

Vyskúšajte ďalší vynikajúci recept na domáci chlieb. 

 
 
 

Zdravý kváskový chliebZdravý kváskový chlieb

Návod na to, ako si pripraviť kvások doma a pripraviť z neho voňavý chlieb. 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané plnené papriky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.