Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou
Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.
SUROVINY
(pre 2 osoby):
- 2 ks kuracích pŕs
- 3 veľké hrste špenátu
- 100 g shitake húb
- 100 ml zeleninového vývaru
- 4 plátky mozzarelly
- 1 jarná cibuľka
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- soľ
- biele mleté korenie
POSTUP
Kuracie prsia narežeme v strede, aby nám vznikol plát na roládu. Vyklepeme ich cez potravinársku fóliu, osolíme, okoreníme a natrieme olivovým olejom. Necháme marinovať v chladničke. Shitake hríby zalejeme teplou vodou a necháme odstáť cca 30 minút, kým nezmäknú. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridíme shitake, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a necháme dusiť domäkka. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme nakrájaný špenát, osolíme a necháme cca 3 minúty dusiť (mal by byť al dente, nie rozvarený).
Na kurací plát pozdĺžne uložíme špenát, mozzarellu, shitake a jarnú cibuľku, zvinieme do rolády a obviažeme bielou niťou alebo prepichneme kraje špáradlom, aby nám plnka nevytiekla. Naprudko ich orestujeme na panvici, aby sa mäso zatiahlo (cca 2 minútky z každej strany), potom ich zabalíme do alobalu a necháme piecť v predohriatej rúre na 160 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút. (závisí od hrúbky mäsa). Podávame s poduseným špenátom a shitake hubami, prípadne s novými zemiakmi s maslom a petržlen. vňaťou.
Zdroj receptu: Tatiana Leová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.
Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami
Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť.
Máte radi fašírky? A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu?