Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Do tohto talianskeho receptu som pridala ázijské shitake huby.

Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a jarnou cibuľkou
4. MAR 2016

SUROVINY

(pre 2 osoby):

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 3 veľké hrste špenátu
  • 100 g shitake húb
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 4 plátky mozzarelly
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • biele mleté korenie

POSTUP

Kuracie prsia narežeme v strede, aby nám vznikol plát na roládu. Vyklepeme ich cez potravinársku fóliu, osolíme, okoreníme a natrieme olivovým olejom. Necháme marinovať v chladničke. Shitake hríby zalejeme teplou vodou a necháme odstáť cca 30 minút, kým nezmäknú. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridíme shitake, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a necháme dusiť domäkka. Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme nakrájaný špenát, osolíme a necháme cca 3 minúty dusiť (mal by byť al dente, nie rozvarený).

Na kurací plát pozdĺžne uložíme špenát, mozzarellu, shitake a jarnú cibuľku, zvinieme do rolády a obviažeme bielou niťou alebo prepichneme kraje špáradlom, aby nám plnka nevytiekla. Naprudko ich orestujeme na panvici, aby sa mäso zatiahlo (cca 2 minútky z každej strany), potom ich zabalíme do alobalu a necháme piecť v predohriatej rúre na 160 stupňov Celzia cca 20 až 25 minút. (závisí od hrúbky mäsa). Podávame s poduseným špenátom a shitake hubami, prípadne s novými zemiakmi s maslom a petržlen. vňaťou.

Zdroj receptu: Tatiana Leová

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hubovo-tekvicové risottoHubovo-tekvicové rizoto

Kombinácia húb a hokaido tekvice je výborná.

 

 

Zapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkamiZapekaná zelenina s kuskusom, bryndzou a bylinkami

Už názov prezrádza, že zmesou týchto troch ingrediencií dostaneme zaujímavú chuť. 

 

 

Vegetariánske koftyVegetariánske fašírky

Máte radi fašírky?  A čo by ste povedali na vegetariánsku alternatívu? 


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kuracie involtini so špenátom, mozzarellou, shitake a cibuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.